Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell vyskočil pouze kvůli Čouovi

Russell vyskočil pouze kvůli Čouovi

Chtěl se pak vrátit do kokpitu i do závodu.

George Russell byl po Velké ceně Velké Británie frustrován počínáním traťových maršálů, kteří jeho vůz odstranili z blízkosti trati mobilním jeřábem, takže se už nesměl do závodu vrátit. Vůz byl prý přitom funkční, jen bez jedné pneumatiky. Opustil ho, aby běžel za Čouem uvězněným v kokpitu mezi pneumatikami a ochranným plotem.

V kvalifikaci jsem udělal chybu, tak jsme se rozhodli startovat na tvrdých pneumatikách. V pozdější fázi závodu bych byl ve výhodě, ale na startu jsem neměl takovou přilnavost jako ostatní kolem mě,“ vysvětlil britský závodník důvod jeho pomalého startu. „Všichni se nahrnuli ke mně. Pamatuji si jen, že když jsem byl vedle Čoua, měl jsem kontakt s někým jiným.

Po havárii jsem vyskočil z vozu, abych se podíval, jestli je Čou v pořádku. Beztak byla vyvěšena červená vlajka. Jenže když jsem se vrátil, z nějakého důvodu mi nešlo nastartovat, takže jsem běžel do boxů, abych se poradil s týmem. Předtím jsem maršály požádal, aby můj vůz nechali tam, kde jsem ho nechal. Když jsem se vrátil, uviděl jsem svůj vůz na náklaďáku, což znamenalo, že se nebudu smět vrátit do závodu. Samozřejmě to bylo frustrující, protože jsem měl pouze defekt a měli jsme rychlost i na šesté místo. Ale hlavní je, že je Čou v pořádku.

Rychlost Mercedesu i v Silverstonu omezoval porpoising, který se ztrácel a znovu objevoval při změnách v nastavení vozu mezi tréninky, prý dokonce i beze změn v nastavení, jen kvůli výměně pneumatik za sadu jiné tvrdosti. Tým pořád nechápe, proč se to děje. Lewis Hamilton si přesto na domácí půdě dojel pro pěkné třetí místo a užil si souboje kolo na kolo na špici, ale bez tlaku vytvářeného bojem o mistrovský titul.

Charles byl skvělý, byl to skvělý souboj,“ řekl Hamilton, jenž nakonec dojel před Leclercem. „Má cit pro souboje. Bylo to něco úplně jiného, ​​než co jsem zažíval loni. Kupříkladu Copse jsme bez problému projeli dva vedle sebe. Skvělý souboj, přestože jsme potřebovali pneumatikovou výhodu, abych se mohl dostat před něj.

Hamilton slavil se svými fanoušky, i když pouze třetí místo. Foto: Mercedes

Zdroj: MotorsportWeek, Sky, úvodní foto: Mercedes