Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Chovanec dostává další šanci

Chovanec dostává další šanci

Zazávodí si i na Red Bull Ringu

Zdeňka Chovance uvidíme ve startovním poli FIA F3 i během nadcházejícího víkendu na Red Bull Ringu. Stáj Charouz Racing System se totiž rozhodla, že ho i v Rakousku nasadí po boku Lászla Tótha a Francesca Pizziho ve svém třetím voze.

"Na tento víkend se docela těším. Měl jsem štěstí a budu závodit i na Red Bull Ringu. Neočekával jsem, že pojedu znovu. Tak jako vždy budeme makat, uvidíme, jestli se nám podaří dosáhnout nějakých dobrých výsledků," uvedl Venezuelan s českými kořeny, který ovšem reprezentuje Portugalsko.

Jak říká sám Chovanec, nebylo vůbec jisté, že pojede také na Red Bull Ringu. Ve třetím monopostu stáje se totiž jezdci střídají od začátku sezony jako na běžícím páse. V Bahrajnu do něj usedl Ayrton Simmons. Britovi ale poté došly finanční prostředky pro účast v dalších víkendech a zatímco v Imole ho nahradil David Schumacher, v Barceloně Lirim Zendeli.

Zejména Schumacher mohl být pro Chovancův start na Red Bull Ringu hrozbou. Němec totiž uvedl, že by mohl za Charouz Racing System odjet více závodů. V Barceloně a Silverstone startovat nemohl, neboť oba podniky termínově kolidovaly s DTM. Právě tento seriál je letos Schumacherovým hlavním programem. Tento víkend se ale FIA F3 a DTM nekříží.

Zdeněk Chovanec si opět zazávodí za Charouz Racing System. Foto: Charouz Racing System


Na Red Bull Ringu bude mít Chovanec co napravovat. Vystoupení na Silverstone totiž pro něj neskončilo zrovna nejlépe. Ve sprintu zavinil kolizi s týmovým kolegou Lászlem Tóthem, po které oba odstoupili. Chovanec za incident dostal trest tří míst pro hlavní závod a musel tak do něj startovat až jako dvacátý devátý. Nakonec obsadil 24. pozici.

Zatímco na Silverstone Chovanec startoval poprvé ve svém životě, na Red Bull Ringu už bude moct těžit ze svých dřívějších zkušeností. Zatímco v roce 2020 zde závodil v italské F4, loni tu nastoupil při podniku Euroformule Open a letos zde absolvoval závody historických monopostů Boss GP. S vozem Dallara GP2 navíc vyhrál oba závody kategorie Formula. Mimo jiné i díky těmto dvěma triumfům mu patří první místo v průběžném pořadí.

U Charouz Racing Systemu sice zůstává sestava stejná, i přesto by ale ve startovní listině mělo oproti podniku v Silverstone dojít ke změnám. K MP Motorsportu se s největší pravděpodobností vrátí Alexander Smoljar, který nedostal vízum pro vstup do Velké Británie a musel ho tak nahradit Filip Ugran.