Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc Sainzovi vyčítá ztrátu času

Leclerc Sainzovi vyčítá ztrátu času

Sainzovi se souboje líbily.

Charles Leclerc po včerejším sprintu prohlásil, že opakování nesmyslného souboje s týmovým kolegou si jejich tým dnes nemůže dovolit, pokud skutečně chce vyhrát Velkou cenu Rakouska.

Bude to dlouhý závod, velmi důležitý bude management pneumatik. A pravděpodobně si už nemůžeme dovolit zopakovat, co jsme udělali ve sprintu,“ řekl Monačan, který ale nevěří, že mohl sprint vyhrát.

Zda by to stačilo k vítězství? To si zase nemyslím, protože Max si udělal náskok a pak si hlídal pneumatiky. Takže nemůžeme vědět, jak by se to vyvíjelo. Ale je to tak, jak to je.

Carlos Sainz, jenž se po startu protlačil před Leclerca a později v dalším souboji o pozici přišel, v rozhovorech s novináři nepřipisoval soubojům velkou váhu.

"Dnes jsme neměli souboji moc co získat nebo ztratit," řekl Španěl. „O jeden bod více nebo méně. Byl to pouze sprint, neudělovalo se moc bodů. Kromě toho, Max vypadal, že má závod pevně v rukou. V podstatě jsme o nic nepřišli.

Sainz ale také uznává, že zopakovat totéž dnes by nebylo moudré.

Mattia (Binotto) rozhodne. Dnes jsme nic neztratili, Max měl pohodlnou jízdu. Ale ano, na začátku prvního stintu bychom mu měli zůstat blíže, abychom byli blíže i na jeho konci. Musíme to nějak vymyslet.

Jezdci Ferrari včera závodili jeden proti druhému a Verstappena si nechali ujet. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari