Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vůz dojel až do cíle, raduje se Leclerc

Vůz dojel až do cíle, raduje se Leclerc

Plynový pedál se zasekával na 30 procentech.

Charles Leclerc měl včera fantastický závod. Začínal na druhé pozici, ale s lepší péčí o pneumatiky, s bezvadnou prací mechaniků v boxech a se třemi předjetími Maxe Verstappena postupně ovládl závod. Ani virtuální safetycar by nedokázal boj o vítězství zdramatizovat, kdyby se po něm Monačanovi nezačal zasekávat plynový pedál. Odmítal se vracet do neutrální pozice a jezdci pořádně komplikoval průjezd pomalejšími zatáčkami.

Opravdu dobrý závod, od začátku jsem měl dobrou rychlost a s Maxem vybojoval pár dobrých bitev,“ řekl po závodě Leclerc. „A závěr byl neskutečně náročný. Měl jsem poruchu plynového pedálu, zasekával se na 20 - 30 procentech, i v pomalých zatáčkách. Bylo to těžké, ale dokázali jsme vůz dostat do cíle, takže jsem neskutečně šťastný.

Týmový kolega měl také poruchu, ale ne tolik štěstí jako Leclerc. Ze závodu odstoupil v 57. kole kvůli poruše pohonné jednotky následované požárem právě v době, kdy se i on chystal zaútočit na Verstappena.

Nic nenaznačovalo blížící se selhání,“ řekl Carlos Sainz. „Bylo to náhle a ani nevím, co víc říct. Přišli jsme o spoustu bodů. Mohlo to být double. Pohonná jednotka bude samozřejmě poškozena, což také není zrovna ideální. Budeme se tomu muset věnovat. Rychlost jsme měli, pneumatiky degradovaly pomalu, takže tempo bylo velmi dobré. Musím to strávit a co nejdříve otočit list.

Tentokrát muselo Ferrari po závodě utěšovat Sainze. Foto: Ferrari

Zdroj: Sky, úvodní foto: Ferrari