Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz očekává Verstappenův útok

Sainz očekává Verstappenův útok

Při takové rychlosti není nic nemožné.

Carlos Sainz dnes odstartuje z pole position, ale zdaleka nejrychlejším jezdcem kvalifikace byl Max Verstappen a jezdec Ferrari očekává jeho útok ze středu pole.

"Kdybych byl na jeho místě, kdybych já zajel tak fantastické kolo, tak bych určitě nepochyboval, že stačí, aby se vepředu něco událo, aby vyjel safetycar a budu v boji o vítězství," řekl Španěl.

Jezdci Ferrari se však podařilo porazit Sergia Péreze, který odstartuje z druhého místa.

Samozřejmě jsem rád, že mám pole position, ale nejsem rád, že je Max a obecně Red Bull tento víkend o tolik rychlejší. Musíme se pořádně zavrtat do dat a zjistit příčinu, ale v závodě budu myslet pouze na vítězství.

Pořadí na roštu bude podstatně odlišné od výsledku kvalifikace. Na okruhu, kde by se mělo dát předjíždět, po letní přestávce, a v posledním závodě před zářijovým zamražením vývoje hybridní části pohonných jednotek, dostalo až šest jezdců trest startu na chvostu pole za výměnu pohonné jednotky nad pravidly povolený počet.

Vznikla tak zvláštní situace, kdy šest jezdců jako by jelo vlastní oddělenou kvalifikaci. V kvalifikaci nejlépe umístěný Verstappen odstartuje před ostatními jezdci potrestanými stejně jako on, tedy z patnáctého místa. Druhý nejlépe umístěný Charles Leclerc bude startovat šestnáctý, tedy vedle něj. Valtteri Bottas dostal menší trest ztráty míst na startu, nikoli trest odsunu na konec startovního roštu, proto bude na čtrnácté pozici.

Má strana garáže se přirozeně nesoustředila na kvalifikaci,“ řekl Leclerc, jenž se v závěru kvalifikace ještě neúspěšně pokusil pomoci týmovému kolegovi a vyjel z boxů, jen aby ho ukryl do svého aerodynamického stínu. „Ale mohl jsem být o osm desetin sekundy rychlejší? To určitě ne. Zdá se, že na tento víkend objevili nějakou magickou hůlku nebo co, Red Bull a Max. Nedokázali jsme se jim ani přiblížit.

Sainz bude často kontrolovat zpětná zrcátka. Foto: Ferrari

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Ferrari