Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda je jednou nohou zpět ve F1

Honda je jednou nohou zpět ve F1

Opět rozšířila partnerství s Red Bullem.

Automobilka Honda nejprve v roce 2020 oznámila, že se z F1 úplně stáhne na konci roku 2021. Poté souhlasila s prodloužením výroby pohonných jednotek pro týmy Red Bull a AlphaTauri o rok, s tím, že pak si je už bude Red Bull muset vyrábět sám. Letos už byla spolupráce prodloužena do roku 2025, tedy posledního roku této generace pohonných jednotek. A teď bylo oznámeno opětovné rozšíření spolupráce, tentokrát marketingové.

Počínaje Velkou cenou Japonska 2022 se na vozy týmů Red Bull a AlphaTauri vrací logo Hondy. Opět tedy bude jasné, kdo pro Red Bull vyrábí motory, ačkoli oficiálním dodavatelem zůstává Red Bull. Součástí dohody je, že se Sergio Pérez ujme role ambasadora Honda Racing School.

Jezdce Red Bull Racingu a Scuderie AlphaTauri určitě čekají nějaké povinnosti během tohoto víkendu v Suzuce a všichni čtyři se zúčastní například i oslavy Thanks Day naplánované na 27. listopad. Jelikož bude přítomen Max Verstappen, prakticky určitě tedy bude přítomen úřadující šampion, dvojnásobný mistr světa. A to není malý dárek marketingovému oddělení Hondy. A tohle se děje jen týdny poté, co Red Bullu ztroskotalo plánované spojení s Porsche a hledá si jiného (možná staronového?) partnera z automobilového průmyslu.

Logo HRC na nose a logo Hondy na boku závodních vozů obou týmů bude reprezentovat silné vazby Hondy a Red Bull Group,“ řekl Kodži Watanabe, prezident Honda Racing Corporation (HRC). „Skrze technickou podporu poskytovanou HRC bude Honda plně podporovat snahu o to, aby tyto vozy byly nejrychlejšími vozy na světě. Jsme rádi, že novinky budou odhaleny o víkendu Velké ceny Japonska, kterou Honda podporuje jako titulární sponzor.

Honda bude opět vidět na voze Red Bullu. Ne na zadním křídle, alespoň prozatím. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull