Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez se cítí být diskriminovaný

Pérez se cítí být diskriminovaný

Co mají sportovní média proti Latinoameričanům?

Po vítězství ve Velké ceně Singapuru Sergio Pérez naznačil, že za předchozí ne zcela skvělé výsledky byl neprávem tvrdě kritizován. A řekl, že Latinoameričanům se to stává. Bylo to vytrženo z kontextu, nebo špatně pochopeno? Ne. V Japonsku Pérez potvrdil, že to myslel tak, jak to vyznělo. Evropská média jsou vůči němu zaujatá.

Neměl jsem celý rok špatný. A vidím, že jiní jezdci mohou mít podobné problémy a prakticky se o nich nemluví. Takže občas mám takový pocit. Takový pocit jsem nabral v průběhu kariéry. Stojí to za zamyšlení,“ řekl Pérez. „Někteří lidé si prostě řeknou: „Je to Mexičan, tak je líný. Je to taková kultura a tak dále...“ Prostě když je člověk z Mexika, tak nedokáže konkurovat nejlepším. Hlavně v začátcích kariéry jsem často míval pocit, že mě lidé takhle vidí. Na druhé straně, o to sladší je to pocit, postavit se doprostřed stupňů vítězů a dokázat jim, že se pletou.

Doplňme, že Sergio Pérez nejspíše bude tento víkend přihlížet mistrovským oslavám svého týmového kolegy, Maxe Verstappena, ačkoli do konce sezony ještě budou zbývat čtyři velké ceny (včetně VC Mexika) a jeden sprint. Můžeme se domnívat, že takový Valtteri Bottas, který si vedle Lewise Hamiltona užil s médii své, by jistě nesouhlasil, že evropští jezdci jsou méně kritizováni, nebo že to závisí od bělosti pokožky.

Pérez ve špičkovém týmu pocítil tlak médií a přišel mu nespravedlivý. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull