Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Proč dostala Alfa nový předek až teď?

Proč dostala Alfa nový předek až teď?

A co se Bottasovi líbí na motoru Ferrari?

Valtteri Bottas pochválil nové přední přítlačné křídlo, se kterým má předek jeho vozu Alfa Romeo C42 lepší aerodynamickou efektivnost.

Rozhodně teď budeme stabilnější v rychlých zatáčkách. Funguje v souladu s očekáváním, protože mám takový pocit a přesně to jsme i očekávali,“ řekl finský závodník. „Samozřejmě jsme kvůli mokrému počasí neměli k dispozici některé senzory, takže nemáme data, ale pocitově je to očekávané zlepšení.

Proč tým jako Alfa Romeo vyvíjí svůj letošní vůz i pár závodů před koncem sezony? Pravděpodobně už dávno nevyvíjí, pouze dobíhá výroba, které rychlost Bottas kritizoval v září.

Řekl bych, že soupeři jako McLaren a Alpine vyvinuly více a mají konstantnější přísun nových dílů. My ještě na některé věci čekáme a pravděpodobně se dočkáme v Japonsku nebo v Austinu,“ řekl Bottas minulý měsíc. „Byli jsme jedním z velmi mála týmů, které do sezony vstoupily na hmotnostním limitu. Většina vozů měla nadváhu, ale to se časem změnilo a určitě i to ovlivnilo konkurenceschopnost. Víme, že rychlost výroby je jedním z našich slabých míst a pro tým je prioritou to napravit. Rozhodně o problému víme.

Díky bodům získaným téměř výhradně v prvních devíti závodech a téměř výhradně Valtterim Bottasem, má Alfa Romeo pořád bodový náskok před týmy Aston Martin, Haas a AlphaTauri, ale už dávno ztratila kontakt s McLarenem a Alpinem.

Bottas letos poprvé ve F1 jezdí s hybridním motorem nevyrobeným Mercedesem. Co se mu nejvíce líbí na motoru Ferrari?

Když mám porovnat výkon s tím, co jsem měl minulý rok, tak je to přibližně totéž. Měli jsme problémy se spolehlivostí, použili osm motorů. Letos jsem prozatím použil šest, takže to také ještě může být těsné. Rozdíl je v hladkosti. Motor Ferrari má vskutku výborné jízdní vlastnosti. V tom vidím největší rozdíl, že Ferrari má lepší jízdní vlastnosti.

Nové křídlo se Bottasovi líbí, ale chtěl ho mít o pár víkendů dříve. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Alfa Romeo