Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Konečně vybojoval suchou pole position

Konečně vybojoval suchou pole position

Sainz nabírá ztracenou sebedůvěru.

Ke třetí pole position pro Carlose Sainze ve F1 se schylovalo dlouho. Za posledních sedm závodních víkendů až čtyřikrát prohrál boj o nejlepší místo na startu o méně než jednu desetinu vteřiny.

Byla to zábava. Ohromně jsem se bavil,“ řekl Španěl, který byl v Austinu o šest setin vteřiny rychlejší než Charles Leclerc. Toho ale beztak čekala penalizace za výměnu spalovacího motoru a turba, takže dnes bude vedle Sainze startovat Max Verstappen.

Foukal silný vítr, o to to bylo těžší. V podstatě každá zatáčka byla malým samostatným dobrodružstvím. Jezdec za takových podmínek neví, jak silnou přilnavost může očekávat. Ale dal jsem dohromady dobré kolo bez chyb a konečně jsem získal pole position na suché trati poté, co mi v posledních měsících těsně unikala.

Nebudu lhát, Red Bull považuji za favorita závodu. Zpravidla má lepší závodní rychlost než my a Max odvádí fantastickou práci. Takže my do toho prostě dáme všechno a zkusíme všechno, abychom si první místo udrželi.

První pole position Sainz vybojoval letos na mokrém Silverstone a druhá mu spadla do klína v Belgii po započtení Verstappenovy penalizace. Tohle je jeho první vybojována na suché trati.

Leclerc kvůli penalizaci přišel o deset míst na startu, což ho z druhého místa odsunulo do středu pole. Na vítězství to nevypadá, ale alespoň si může dobře zazávodit.

Kvalifikace byla náročná, hodně ovlivněná větrem. Kvůli penalizaci nezůstanu na druhém místě, takže mým cílem bude získat zpět co nejvíce ztracených pozic hned na startu a v závodě se dostat zpět mezi špičku,“ řekl Monačan.

Sainz v přímém souboji porazil týmového kolegu. Foto: Ferrari

Zdroj: Ferrari, Motorsport, úvodní foto: Ferrari