Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenovým hlavním soupeřem byla trať

Verstappenovým hlavním soupeřem byla trať

Pérez měl menší problém s elektřinou.

Na konci napínavé kvalifikace si Max Verstappen zajistil start z pole position vcelku pohodlným rozdílem tří desetin vteřiny. Více než na soupeře se soustředil na trať, protože se jelo v náročnějších podmínkách, než si diváci uvědomovali. Připomeňme, že v řídkém vzduchu Autodromu Bratří Rodríguezů ležícího 2232 metrů nad mořem mají monoposty, motory a pneumatiky F1 značné problémy s přehříváním.

Vstup do kvalifikace nebyl vůbec jednoduchý. Trať byla teplejší než v posledním tréninku. Proto to všem klouzalo, těžko se hledal správný rytmus,“ řekl vítěz kvalifikace. „Takže Q1, Q2 i Q3 byly o hledání nového balancu vozu. Až v poslední části jsem mohl jet na hraně a myslím, že z toho byla dvě dobrá kola. Jsem za to rád, protože tady je skutečně náročné trefit dobré kolo. Přilnavosti je velmi málo a čas lze získat pouze přesným trefováním obrubníků. Rozhodně to nebyla jedna z lehčích kvalifikací.

Sergia Péreze potrápila elektřina, nechala ho bez informací na volantu, takže nevěděl například nic o dosažených časech. Ve Q1 mu nefungovalo ani DRS.

Byl to chaos, totální chaos,“ hájil se domácí závodník. „Na začátku jsme měli problém s elektřinou. Téměř jsem vypadl již ve Q1, potom opět ve Q2. Chyběli mi orientační body, neviděl jsem progres v časech na kolo. Problémem bylo už udržet si přehled v tom, jaké mám zrovna rozložení brzdné síly. Čtvrté místo nakonec není katastrofou, ale mohlo to být mnohem lepší.

Pérez jistě touží vyhrát domácí velkou cenu. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull