Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell uznává svou vinu

Russell uznává svou vinu

Hamilton měl prý problém s motorem.

Druhé místo je někdy to nejvíce frustrující. Příkladem toho je George Russell, pro kterého by druhé místo v kvalifikaci mělo být skvělým výsledkem. Je však přesvědčen, že mohl být první a pole position nemá pouze kvůli vlastním chybám.

Tým si zasloužil více. Tento víkend máme fantastický vůz, výsledek dlouhé a tvrdé práce na něm,“ řekl britský závodník. „Minulý víkend Lewis ukázal, jak vysoko jsou limity našeho vozu a myslím, že tento víkend měla být pole position naše. Ale moje poslední kolo bylo prostě otřesné, moje chyba. Naštěstí za kvalifikaci ještě nejsou žádné body. Bude vzrušující odstartovat do závodu z druhého místa.

Russell také vysvětlil, že slabou stránkou letošního Mercedesu je vysoký aerodynamický odpor a z něho vyplývající ztráta na rovinkách, která byla v řídkém vzduchu Mexika menší.

Obecně můžeme mluvit o velmi dobré kvalifikaci,“ řekl Lewis Hamilton. „Ve Q3 se objevil nějaký problém s motorem, takže můj čas mohl být i o trochu lepší, naneštěstí, ale já jsem se svým výkonem v něm spokojený. Přišel jsem o první kolo (kvůli nerespektování hranic trati), o to náročnější byl poslední pokus. Musel jsem jet opatrně, musel jsem zajet čisté kolo. Navzdory všemu máme druhé a třetí místo na startu, a to je skvělé.

Russell neměl z druhého místa vůbec radost. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes