Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brad Pitt začne natáčet příští rok

Brad Pitt začne natáčet příští rok

Hamilton bude mít důležitou roli.

Generální ředitel F1, Stefano Domenicali, oznámil, že nový film s Bradem Pittem z prostředí F1 se začne natáčet o víkendech velkých cen ve druhé polovině roku 2023.

Načasování naznačuje, že filmaři využijí příležitosti být v zákulisí listopadové Velké ceny Las Vegas. K výměně informací mezi Pittem, producentem Jerrym Bruckheimerem, režisérem Josephem Kosinskim, Domenicalim a šéfy týmů F1 došlo v zákulisí VC Spojených států v Austinu. Z filmařského tábora jdou řeči, že zatím nepojmenovaný film bude ekvivalentem Bruckheimerova blockbusteru Top Gun: Maverick, se splynutím špičkové počítačové grafiky a reálné akce, ale s formulemi místo stíhaček. Domenicali se zase těší, že se na stříbrné plátno dostanou reálné vozy týmů F1 i s jejich sponzory.

Pozváni do projektu mají být všichni jezdci i týmy, ale speciální postavení má Lewis Hamilton, jenž má mimo jiné dohlížet na autentičnost sportovní části filmu. Film bude distribuovat Apple, na kterého streamovací službu míří i dokument o Hamiltonově kariéře. Za zmínku stojí, že producent připravovaného filmu má zásluhy i na úspěchu filmu Bouřlivé dny s Tomem Cruisem z prostředí NASCAR, ačkoli to je snímek již více než 30 let starý. Příběh se bude točit kolem veterána mentorujícího nováčka.

Nejvíce mě ohromila technologie, kterou nám předvedli,“ řekl po setkání Günther Steiner, šéf americké stáje Haas. „Použili ji v Maverickovi, ale ani jsem netušil, že takové věci už existují. Myslím, že momentálně bychom nenašli nikoho lepšího na tento typ projektu.

Hamilton se možná bude věnovat Hollywoodu ve stejné dny, kdy bude bojovat o osmý mistrovský titul. Foto: Press service Lewis Hamilton

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes