Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton počítá s Vettelovým návratem

Hamilton počítá s Vettelovým návratem

Alonso na něj myslí celý víkend.

Aston Martin v závěru sezony evidentně doladil B-verzi svého letošního vozu a díky tomu se Sebastian Vettel, čtyřnásobný mistr světa, může s F1 loučit alespoň jakžtakž na úrovni. Boj o jedno z deseti nejlepších míst na startu mu i na konci kariéry dokáže zvednout adrenalin.

S kvalifikací můžu být spokojen,“ řekl Vettel v rozhovoru pro web Motorsport. „Před nasednutím do vozu mnou zacloumaly emoce, ale pak jsem se už soustředil na jízdu a dosažení co nejlepšího času. V poslední zatáčce jsem téměř vždy natrefil na jeden z red bullů, ale nakonec jsem dal čisté kolo.

Hezké gesto udělal Fernando Alonso, který měl na Vettela i pár nelichotivých poznámek, ale to bylo před lety, když ještě jeden z nich závodil za Red Bull a druhý za Ferrari. Teď, když končí i jejich soupeření ve středu pole, si Alonso nechal nalakovat přilbu ve stylu typickém pro Vettela, se třemi pruhy německé vlajky.

Celý víkend na něj myslíme. Ne že bychom mu chtěli pomoci dostat se před nás, ale když ho člověk vidí ve zpětném zrcátku, tak si dává větší pozor, protože mu všichni přejeme hladký průběh posledního společného víkendu,“ řekl španělský matador.

Mick Schumacher zašel ještě trošku dále, závodí s téměř replikou Vettelovy přilby, tedy přilba je v základu bílá a německé barvy o to výraznější. Přitom pro syna Vettelova vzoru, Michaela Schumachera, to také může být poslední velká cena kariéry, jelikož si pro příští sezonu nenašel závodní kokpit.

Na svého prvního šampiona nemohl zapomenout ani tým Red Bull. Foto: Red Bull

Dalšímu Vettelovu starému soupeři, Lewisi Hamiltonovi, se nechce loučit. Předpovídá, že Vettel si odpočine, a ještě se do F1 vrátí. Němec začal sbírat tituly ve velmi mladém věku, v o to mladším věku ho F1 unavila, ještě mu je pouze 35 let. To Alonsovi je už 41 a těší se na minimálně dvě další sezony.

Většina jezdců se ještě chce vrátit, proto si myslím, že se ještě vrátí,“ řekl o Vettelovi Hamilton. „Tak to cítím. Jak jsou věci teď, je to jeho poslední závod. Ale budu očekávat jeho návrat. Formule 1 ho přitáhne zpět, už jsme to viděli mnohokrát.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Aston Martin