Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Závod dvou šampionů zdokumentoval sezonu

Závod dvou šampionů zdokumentoval sezonu

Zklamaná naděje a frustrující porucha.

Dva vícenásobní šampioni včera shodou okolnosti řekli o VC Abú Zabí, posledním závodě roku, téměř totéž. Že její trpkost jako by byla odrazem průběhu celé sezony 2022.

Lewis Hamilton poprvé od začátku své kariéry nevyhrál ani jeden závod sezony a v konečném pořadí šampionátu obsadil až šesté místo, také nejhorší výsledek v kariéře. Závod, ve kterém dlouho, a přitom zbytečně věřil v obrat, nakonec ani nedokončil.

Do poslední chvíle jsem věřil. Je důležité udržet si naději, kvůli pracovní morálce. Dal jsem do toho všechno, do závodu i do sezony a závod jako by odrážel naši sezonu. Jsem rád, že je už za námi. Bylo by hezké vyhrát alespoň jeden závod, ale jedno vítězství by nakonec stejně nic nezměnilo,“ řekl Brit.

Závod nedokončil ani Fernando Alonso, kvůli úniku vody. Alpine si udržel čtvrté místo v Poháru konstruktérů, což je pro tým dobrý výsledek, dobrý odrazový můstek do dalších let. Alonso však z týmu odchází značně frustrovaný.

"Další porucha motoru, bohužel," řekl Španěl. „Je to odrazem celé letošní sezony. Na voze číslo 14 se bohužel vždycky musí něco pokazit. Měli jsme šest DNF, oficiálně jsme šestkrát vypadli, jenže v tom nejsou započteny věci jako například v Austrálii, kde se porucha projevila v kvalifikaci. A v Rakousku jsem se ani nemohl zúčastnit závodu. Ve skutečnosti jsem měl tak devět až deset velkých poruch, což samozřejmě není přípustné.

Oba šampioni byli na body poraženi mladšími týmovými kolegy, což je pro závodníka vždy nepříjemné.

Zatímco Alpine slaví vítězství ve druhé lize, Alonso mluví o vysvobození z noční můry. Foto: Alpine

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes