Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mičánek i letos v Olympii

Mičánek i letos v Olympii

Vystavuje zde dva nejnovější Huracány

Dva vozy Lamborghini Huracán ST v nejnovější specifikaci Evo 2 stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra. I na ně můžete narazit, pokud do pátku 30. prosince zavítáte do brněnského obchodního centra Olympia.

„Do Olympie jsme dovezli dva autentické vozy, které se v sezoně 2022 zúčastnily seriálů Lamborghini Super Trofeo Europe, českého šampionátu v závodech do vrchu a dalších okruhových závodů,“ přibližuje šéf stáje Jiří Mičánek mladší fanouškům, co vlastně mohou v Olympii vidět.

„Letos byly nároky na techniku opravdu extrémní, takže auta, která vystavujeme, jsou prakticky nová z konce léta. Zároveň jsou to ale ta, s nimiž jsme zajeli ty nejlepší výsledky z celého roku,“ dodává Mičánek.

Výstava Mičánkových v Olympii v závěru kalendářního roku není ničím neobvyklým. V posledních letech už se totiž stalo tradicí, že jeho tým přiveze do obchodního centra své vozy. Huracány generace Evo 2 zde ale letos může veřejnost spatřit poprvé. V předchozích letech totiž Mičánkova stáj využívala starší vozy první generace. Starší i novější Huracán jsou poháněny desetiválcovým motorem o objemu 5,2 litrů s pohonem zadních kol, jehož výkon činí 620 koní. Došlo ovšem k vylepšení aerodynamiky nebo brzd.

V Olympii letos narazíme na vozy se startovním číslem 66 a 111. V prvním zmíněném autě letos zářili zejména Bronislav Formánek s polským jezdcem Karolem Baszem. Ti s ním v Lamborghini Super Trofeo Europe vybojovali celkem čtyři triumfy ve třídě Pro-Am. Zatímco Formánek obsadil v konečném pořadí této kategorie třetí pozici, Basz sedmou (první dva podniky sezony odjel s Formánkem místo Basze Josef Záruba).

Bronislav Formánek a Karol Basz letos vybojovali v Lamborghini Super Trofeo Europe čtyři triumfy ve třídě Pro-Am. Foto: Buggyra Racing



Vůz se startovním číslem 111 letos využíval sám šéf stáje Jiří Mičánek v republikovém mistrovství závodů do vrchu. A za jeho volantem se mu dařilo. Jak v kategorii 1, tak ve skupině 2 totiž obsadil celkové druhé místo hned za Markem Rybníčkem, ačkoli mu nabitý pracovní program umožnil odjet jen čtyři z celkových sedmi podniků.

Zdroj a úvodní foto: Buggyra Racing