Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Haas ukázal svůj nový vůz

Haas ukázal svůj nový vůz

Spoléhá na zkušenější jezdce a finanční stabilitu.

Haas rozeslal fotografie svého nového vozu krátce předtím, než s ním absolvoval filmovací den na okruhu Silverstone. Nové lakování zahrnující titulárního sponzora Moneygram již bylo představeno a vědělo se, že tehdy využitý vůz není skutečným vozem amerického týmu pro sezonu 2023. Na fotografiích je s Kevinem Magnussenem nová posila, zkušený Nico Hülkenberg, který vyměnil Micka Schumachera. Tým přirozeně ještě nechce ukázat klíčové oblasti VF-23 konkurentům, ale beztak je vidět, že se při vylepšování loňského modelu inspiroval hlavně vozem Ferrari F1-75.

Podívali jsme se na všechny oblasti, a přestože jsme chtěli zachovat některé komponenty stejné, jako byly na loňském voze, potřebovali jsme zlepšit aerodynamiku a snížit hmotnost komponentů při zlepšení jejich kvality,“ řekl technický ředitel Haas, Simone Resta, o kterém se šeptá, že by se mohl brzy vrátit do Ferrari. „Takže změna je masivní. Některé komponenty mohou vypadat na první pohled téměř beze změn, ale zlepšili jsme mnoho, mnoho z nich.

Dobrou zprávou je, že tým má plán, tedy i rozpočet na kontinuální zlepšování vozu v průběhu sezony. To v posledních letech chybělo, hlavně kvůli trampotám se sponzory Rich Energy a Uralkali. Loni měl Haas pouze jediný balík nových dílů, který nasadil v Maďarsku. Nikdo se proto nemohl divit, že po velmi slibném začátku roku se začal propadat pořadím Poháru konstruktérů, a nakonec byl rád i za osmé místo, pouze dva body před devátým AlphaTauri.

Je jisté, že budeme mít silnější vývojový program, než jsme měli loni. Ale ještě na tom pracujeme, je to ve velmi rané fázi. Teprve nedávno jsme rozhodli, jak bude vypadat první verze vozu, ohledně harmonogramu nasazování vylepšení ještě nebylo nic rozhodnuto.

Haas VF-23. Foto: Haas

Zdroj: Haas, Motorsport, úvodní foto: Haas