Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Kobajaši by rád závodil v Lotusu

Kobajaši by rád závodil v Lotusu

Nadějný Japonec zůstává po odchodu Toyoty bez sedačky.

Po tom, co Toyota oznámila stažení ze šampionátu, je japonský jezdec Kamuj Kobajaši bez angažmá pro příští sezónu. Ten se ale nechce vzdát svého snu ve formuli 1.

Kobajaši nahradil v kokpitu Toyoty zraněného Tima Glocka a svými dvěma starty v Brazílii a Abu Zabí udělal na šéfy Toyoty dojem. Zdálo se, že Japonec by mohl zakotvit příští rok u Toyoty, ta ale mezitím oznámila svůj odchod z F1 a Kobajaši si musí hledat místo jinde.

"Místo v Toyotě je samozřejmě ztracené, byl jsem blízko podepsání kontraktu pro příští sezónu. Ale se čtyřmi novými týmy a několika současnými týmy s nepotvrzenými jezdci jsou tu stále možnosti. Pro současné týmy jsem ale "risk", což mi na morálce moc nepřidává.

Věřím, že seženu místo. Pokud bych si měl vybrat tým, zvolil bych Lotus. Je to silné jméno. McLaren je mimo moji ligu, Ferrari totéž, Renaultem si nejsem jistý, Red Bull má podepsané jezdce, Brawn nejspíše vezme Rosberga, Williams je taky uzavřen, Toro Rosso chce stejné jezdce, Sauber tu možná ani nebude. Když se nad tím zamyslím, jedinými variantami jsou ony čtyři nové týmy."

Kobajaši dostává podporu od Toyoty, která dělá vše, aby japonskému jezdci zabezpečila kokpit pro příští rok.

"Pracují se mnou a mým agentem, společně hledáme místo u nějakého týmu, to samé dělají i pro Kazuki Nakadžimu. Toyota mi vysvětlila, že již dále nemohou závodit v šampionátu, ale pomohou mi s mojí kariérou, jak jen budou moci."