Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Kobajaši zůstává pro rok 2011 u týmu Sauber

Kobajaši zůstává pro rok 2011 u týmu Sauber

Jeho kolega de la Rosa zatím nemá svou pozici jistou.

Tým Sauber v úterý ráno oznámil, že si ponechá Kamuje Kobajašiho i v příští sezóně Formule 1. Osud jeho týmového kolegy Pedra de la Rosy zůstává v současnosti nejistý.

Japonský pilot má na kontě řadu přesvědčivých výkonů, doposud dokázal v letošní sezóně nasbírat hned 21 mistrovských bodů. Šéf týmu Peter Sauber řekl, že o pokračování spolupráce s Kobajašim nikdy nebylo pochyb.

"Těší nás, že můžeme mít tohoto mladíka jako součást našeho týmu - ať už jako pilota, tak osobnost," řekl Sauber.

"Nikdy jsme nepochybovali o tom, že s ním budeme spolupracovat i v roce 2011. Kamuj rozhodně naplnil naše očekávání, pokud jde o rychlost a bojového ducha. Navíc i jeho práce s inženýry a technické porozumění se velmi zlepšily.

Díky zkušenosti, kterou si buduje v průběhu své první kompletní sezóny ve Formuli 1, bude v dobré pozici pro rok 2011. Naším cílem je dát mu rychlý a spolehlivý monopost od počátku následující sezóny."

Kobajaši si odbyl svůj debut za volantem Formule 1 s Toyotou ve Velké ceně Brazílie 2009. Již ve svém druhém závodě si v Abu Zabí dojel pro body za šesté místo.

"Měli jsme velmi těžký start do sezóny, ale společně jsme pracovali, abychom se z té situace dostali," řekl Kobajaši. "V týmu Petera Saubera se cítím jako doma a jsem potěšen, že budeme spolupracovat i v roce 2011.

V tuto chvíli se nicméně soustředím 100 % na letošní rok. Stále je před námi šest závodních víkendů a věříme, že budeme pokračovat v dobrých výsledcích."

Sauber se zároveň nechal slyšet, že druhý pilot týmu pro rok 2011 bude oznámen později.

Letos je Kobajašiho týmovým kolegou Španěl Pedro de la Rosa, který podle finského Turun Sanomat zůstává kandidátem i pro příští rok, mimo jiné díky jednáním s jistou španělskou společností, která by se mohla stát titulárním sponzorem týmu Sauber v roce 2011.