Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Renault zkritizoval Hamiltonovo kličkování před Petrovem

Renault zkritizoval Hamiltonovo kličkování před Petrovem

Britský pilot na cílové rovince třikrát změnil stopu.

Šéf stáje Renault Eric Boullier vyjádřil svou nespokojenost s počínáním Lewise Hamiltona během bránění své pozice při včerejší Velké ceně Malajsie v Sepangu.

Hamilton měl v jednu chvíli za sebou na cílové rovince Vitalije Petrova a zcela viditelně třikrát změnil stopu, přičemž pravidla tento manévr při bránění pozice povolují pouze jednou.

Od sportovních komisařů si ale za své počínání vysloužil pouze napomenutí. Situace totiž byla posouzena tak, že se Hamilton v daný moment nenacházel pod přímým tlakem Petrova a svým kličkováním se pouze snažil znemožnit ruskému jezdci využít aerodynamického pytle za svým vozem.

Boullier sice s tímto rozhodnutím nebyl zcela spokojen, žádné další kroky ale podnikat nehodlá.

"My jsme jen předložili svůj pohled na věc," řekl. "Upřímně, v pravidlech je zcela jasně napsáno, že stopu smíte změnit jen jednou, takže když to uděláte třikrát za sebou, něco je špatně.

On dostal napomenutí za nebezpečnou jízdu, ale já jsem si jistý, že to nestačí. V pravidlech jasně stojí, že nesmíte změnit stopu více než jednou, takže je to něco, co by se nemělo dělat."

Na otázku, zda bude žádat další objasnění od FIA, Boullier odpověděl: "Ne. Napomenutí říká, že když to uděláte znovu, budete penalizováni."