Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo by u Toro Rosso mohl nahradit Buemiho

Ricciardo by u Toro Rosso mohl nahradit Buemiho

Alguersuari připustil, že Švýcarova pozice je nejistá.

V posledních dnech pokračují spekulace ohledně budoucnosti mladíka Daniela Ricciarda, který v minulém týdnu zazářil při testech nováčků na okruhu v Yas Marina v mistrovském voze Red Bullu.

Odchovanec rakouského týmu je spojován se sedačkou Toro Rosso, kde by mohl již od příštího roku nahradit Sebastiena Buemiho. Ricciardo nicméně připustil, že stále nemá k dispozici závodní sedačku a vše nechává na Helmutu Markovi, šéfu jezdeckého programu Red Bullu.

"V tuto chvíli nemám, co říci," řekl Ricciardo pro oficiální web Formule 1. "Samozřejmě mým cílem je prorazit do Formule 1, ale v tuto chvíli není nic nového.

Myslím, že jsem ve WSR měl dobrou sezónu a odjel jsem dva dobré testovací dny, čili myslím, že jsem z mé strany odvedl maximum. Je to na Helmutovi. Mohu pouze čekat a doufat, že mi najde místo pro rok 2011."

Že nemá právě Buemi pozici u Toro Rosso jistou připustil druhý jezdec italského týmu Jaime Alguersuari. Svého týmového kolegu nicméně podpořil.

"Nevím, co se bude dít," řekl Alguersuari. "Mohu říct pouze to, že pokud by Red Bull řídil můj týmový kolega (Buemi), byl by rychlejší než Ricciardo. O tom není pochyb."

Samotný Španěl si svou pozici podle všeho udrží, v tomto týdnu se mu dostalo pochvaly od šéfa týmu Franze Tosta.

"Jaime se v tomto roce naučil nastavovat a vyvíjet monopost," řekl Tost pro španělský El Mundo Deportivo. "Teď se těším na příští sezónu, kdy budeme mít mnohem vyspělejšího jezdce, který se bude neustále zlepšovat."