Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Byl to zmatený závod, řekl v cíli Button

Byl to zmatený závod, řekl v cíli Button

Strategie v Malajsii výrazně zamíchaly pořadím.

Jenson Button přiznal, že dnešní Velká cena Malajsie byla z pohledu strategií velmi zmatená, zároveň ale také zajímavá.

Brit v závodě obsadil druhé místo, když se mu na tvrdé směsi pneumatik podařilo natáhnout poslední stint na 19 kol, přičemž v závěru dokonce stíhal i vedoucího Sebastiana Vettela.

"Svým způsobem to byl velmi zmatený závod, pochopit nebo se snažit pochopit zastávky v boxech a jestli má cenu šetřit pneumatiky, nebo ne, takže docela náročné," řekl Button.

Šampion z roku 2009 si pochvaloval chování svého vozu na tvrdých pneumatikách: "Když jsme v posledním stintu nasadili tvrdé gumy, auto ožilo, měl jsem o tolik lepší přilnavost. Měl jsem pocit, že ta pneumatika nepojede tak jako tvrdá pneumatika."

Button dokonce přiznal, že v závěru doufal v bitvu s Vettelem o první místo.

"Tým mi říkal, abych zvolnil a dával pozor na pneumatiky," řekl Button. "Jakožto závodník chcete stále tlačit a dojet toho prvního, i když víte, že to nejde, ale je skvělé dojet druhý a získat 18 bodů."

Button nyní věří, že McLaren bude za týden v Číně schopen vedoucímu Red Bullu a především Sebastianu Vettelovi konkurovat.

"Udělali jsme slušný pokrok. Těším se do Číny, můžeme být nadšení a snad budeme schopni těm klukům (od Red Bullu) zatopit."