Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams pro Nürburgring znovu upravil svá křídla

Williams pro Nürburgring znovu upravil svá křídla

Jezdci by rádi obohatili bodové konto týmu.

Williams nasadí do Velké ceny Německa nové přední a zadní křídlo. Po těžké první polovině sezóny by se tak rád dostal zpátky na body.

Tým zatím v sezóně získal pouze čtyři body, když dojel v Monaku a ve Valencii na devátém místě.

Technický ředitel Sam Michael řekl, že vylepšení pro Nürburgring by měla být významná.

"Máme nové zadní i přední křídlo a upravené mapování motoru na tok výfukových plynů při nesešlápnutém plynovém pedálu, které bylo znovu povoleno,"
řekl.

Williams během tréninků a kvalifikace na Silverstonu předvedl dobré výsledky, když Pastor Maldonado byl na startu sedmý. V závodě se ale jezdci propadli a v cíli byli klasifikováni na třinácté a čtrnácté pozici.

Rubens Barrichello byl ale přesvědčen, že zlepšení, kterého Williams na startu víkendu ve Velké Británii dosáhl, bylo skutečné a na Nürburgringu by se tým proto mohl dočkat lepšího výsledku.

"V kvalifikaci jsme udělali krok vpřed," řekl Autosportu. "Měli jsme mít obě auta v nejlepší desítce. Neměli jsme závodní rychlost, s trochou štěstí bychom dnes ale mohli dojet mezi nejlepšími deseti.

S celkovým vyvážením vozu stále nejsem spokojený a díky mnoha novým součástkám jsme se toho tento víkend hodně naučili. V příštím závodě nás tak čeká ladění správného nastavení."