Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

VC Koreje pro Sama Michaela poslední u Williamsu

VC Koreje pro Sama Michaela poslední u Williamsu

Tým z Grove prochází restrukturalizací svého technického personálu.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael bude ve své roli naposledy působit při letošní Velké ceně Koreje, než předá své povinnosti jiným.

Jelikož Williams letos zaznamenal svůj nejhorší vstup do sezóny, Michael se rozhodl na svůj post rezignovat a umožnit tak týmu kompletně změnit strukturu svého technického personálu.

Tým už také podepsal smlouvu s novými lidmi, mezi nimi i bývalým zaměstnancem McLarnu Mikem Coughlanem, Michael proto brzy začně připravovat půdu pro nový tým, přičemž jeho posledním závodem, na který pojede, bude velká cena v Koreji.

"Většina technických ředitelů cestuje na závody, struktura Williamsu ale nebude mít technického ředitele, který bude na závody cestovat," řekl Michael.

"Bude tu šéfinženýr operací v osobě Marka Gillana, takže ten pojede do Japonska a Koreje a bude v pozadí, aby pozoroval, jak během těchto dvou závodů budu pracovat. Pak to po mně převezme."

Michael zůstane smluvně zavázán Williamsu až do 1. března 2012, zatím však podle jeho slov není jasné, jestli do té doby bude na dovolené, nebo dostane jinou roli v továrně.

"Rozhodně nebudu na závodech, co se bude dít v továrně, to nevím," řekl.

Ačkoliv byl Michael spojován s přestupem k jiným týmům, například k Force Indii, Ferrari nebo Mercedesu, žádné konečné rozhodnutí prý zatím nepadlo.

"Ne," odpověděl Michael na otázku, zda už se rozhodl, kam dál. "Je to stále otevřené."