Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Cosworth si je jistý, že jeho motory jsou schopné vítězit

Cosworth si je jistý, že jeho motory jsou schopné vítězit

V součanosti se však zaměřuje hlavně na vzestup svých týmů.

Dodavatel motorů Cosworth je stále přesvědčen o tom, že jeho motory jsou schopné ve správných vozech vítězit a nemyslí si, že si příští rok uškodí na konci startovního pole, když bude dodávat motory pravděpodobně pouze týmům HRT a Virgin.

Cosworth se do Formule 1 vrátil loni jako dodavatel motorů týmům Williams, Lotus, Virgin a HRT, ale Lotus letos přešel k Renaultu, stejně tak pro příští sezónu učiní Williams.

Společnost má však i přesto vysoké renomé a se ziskem 176 vítězství patří mezi nejúspěšnější dodavatele. Naposledy však vyhrála v roce 2003 tehdejší přerušený brazilský závod díky Giancarlu Fisichellovi a týmu Jordan, i když motory tehdy nesly název Ford.

Generální ředitel Coswortu Mark Gallagher si je jistý, že jejich motory se rovnají těm od Ferrari, Renaultu a Mercedesu.

"Není tu příliš velký rozdíl ve výkonu mezi současnými čtyřmi výrobci motorů ve Formuli 1," řekl.

"Vždy nasloucháme zpětné vazbě od našich týmů a hledáme způsob, jak optimalizovat výkon motoru pro jednotlivé závody. Motor Cosworth má dobrou spolehlivost a vynikající všestrannou výkonnost a stále zůstávám přesvědčen, že má ve správném voze potenciál vyhrávat závody.

Musíme pokračovat v tvrdé práci se všemi třemi týmy a také se zaměřit na budoucí vývoj, věřím, že Marussia Virgin Racing a HRT F1 udělají v roce 2012 další krok vpřed."

Ačkoliv Virgin i HRT skončily v loňském šampionátu až na samém chvostu a i v současné době většinou obsazují poslední dvě řady na startovním roštu, Gallagher zůstává optimistický v tom, že oba týmy mají potenciál se v příští sezóně posunout vpřed.

"Marussia Virgin Racing nedávno pronesla klíčové oznámení o své technické sestavě včetně navázání vztahů s McLaren Applied Technologies, čímž dává najevo svůj záměr postoupit ve startovní poli směrem vzhůru, zatímco HRT F1 má nové majitele, kteří mu dávají větší důvěru v jeho program ve F1," řekl.

"Oba týmy se během sezóny zlepšily a nadále tvrdě bojují, aby zmenšily ztrátu na střed pole. Cosworth se chce velmi snažit na své straně, aby podpořil oba týmy a byl intenzivně zapojen do jejich pokroku."