Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Briatore: Dominance Red Bullu? Příští rok to nebude lepší

Briatore: Dominance Red Bullu? Příští rok to nebude lepší

Ferrari nemá velkou šanci to prolomit.

Flavio Briatore nevěstí formuli 1 pro příští rok žádnou vzrušující budoucnost. Podle něj zůstane Red Bull stejně dominantní a Sebastian Vettel stejně zdrcující jako letos.

Zatímco u Ferrari věří, že 2011 byla jejich poslední špatná sezona, bývalý šéf Renaultu jim nedává příliš velkou šanci. Podle něj se přes zimu nevyrovnají ani McLarenu, natožpak Red Bullu. 

„Aby byl šampionát zase napínavý, musel by Red Bull darovat Ferrari jednu vteřinu, a to nejde,“ poznamenal Briatore v rozhovoru pro italské rádio La Politica nel Pallone.

„Pokud se nezmění pravidla, bude to příští rok úplně stejné. Neumím si představit, jak by se dala smazat ztráta na Red Bull a McLaren za pouhé dva měsíce. Za 17 let jsem nezažil, aby nějaký tým dohnal šest, sedm desetin v takové krátké době,“ řekl.

Ani Fernando Alonso podle něj nezmůže zázraky. „Alonso je jeden z nejlepších jezdců, nikdy se nevzdává. Pokud má auto, které zaostává o tři desetiny vteřiny, pořád je schopen s ním vyhrát. Jenže Ferrari chybí celá sekunda.“

Dramatičnosti šampionátu nepřispívá ani vnitřní situace u Red Bullu, kde se Mark Webber oproti loňsku výkonnostně vzdálil Sebastianu Vettelovi.

„Od té doby, co už na něj Webber nevyvíjí takový tlak, je to trošku nudné. (Vettel) umí dostat z pneumatik to nejlepší, což Mark nezvládá. A nevěřím, že by to příští rok bylo o moc jiné,“ řekl Briatore.