Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jules Bianchi nehledí na časy z testů

Jules Bianchi nehledí na časy z testů

Testovací jezdec Ferrari zaostal za Vergnem o devět setin.

Jules Bianchi si nedělá starosti z toho, že v dnešním dni testu nováčků v Abú Zabí zaostal o necelou desetinu sekundy (0.091 s) za nejrychlejším mužem Jeanem-Ericem Vergnem na red bullu.

Testovací pilot Ferrari zajel svůj nejlepší čas půl hodiny před koncem dne a i přesto, že připustil, že to bylo motivací být vůbec nejrychlejší, je spokojen, že tým dosáhl cílů, které si pro dnešní test stanovil.

"Je to trochu zklamání, protože je vždy lepší být první než druhý, opravdu to ale není důležité," odpověděl Bianchi na otázku Autosportu, jestli je zklamán. "Jen jsme si dělali svoje věci a dnešní test probíhal dobře.

Na konci jsme se oproti včerejšku o dost zlepšili, o sedm desetin, takže to je pozitivní. Zítra se pokusíme znovu zlepšit."


Bianchi také potvrdil, že v dopolední části se zaměřoval na práci s motorem, zatímco odpoledne se věnoval testování nových pneumatik Pirelli.

Zároveň dodal, že se tým z Maranella nezaměřoval naaerodynamiku a to i přesto, že včera prohlásili, že test je pro tým důležitý k porozumění, proč se potýkají s velkými vibracemi předního křídla.

"Dnešní ráno bylo o mapování motoru," řekl. "Kvůli novým pravidlům pro příští sezónu jsme zkoušeli testovat nějaké nové věci.

Odpoledne bylo vyhrazeno pro nové pneumatiky pro rok 2012, zkoušeli jsme novou specifikaci od Pirelli. Nedělali jsme nic s aerodynamikou, jen mapování motoru."