Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bianchiho příští sezónu ve Ferrari neuvidíme

Bianchiho příští sezónu ve Ferrari neuvidíme

Mohl by se ale přestěhovat do Švýcarska.

Francouz Jules Bianchi je považován za jednoho z hlavních aspirantů na případnou volnou závodní sedačku Ferrari. 25 letý jezdec je členem Ferrari Driver Academy a pro Ferrari již několikrát testoval. Také se předpokládá, že Ferrari Francouze sponzoruje a spolu s ním získala Marussie i slevu na pohonné jednotky italské výroby. Bianchi si je ale jistý, že příští rok se ještě do Ferrari nedostane, rád by ale přestoupil do většího týmu.

"Oba jejich jezdci mají kontrakty i pro příští sezónu a nemyslím, že by se na tom mohlo něco změnit", řekl Bianchi redaktorovi crash.net. "Musím se soustředit na mou práci v Marussii a odvádět nejlepší možnou práci.

Chtěl bych závodit v týmu, který mi umožní bojovat o body. Může to být i zde (v Marussii), museli by se ale najít lidé ochotni do nás investovat. Jistě bychom se zlepšili a připravili rychlejší vůz. S tím co máme, odvádíme skvělou práci, ale s větším rozpočtem bychom byli mnohem konkurenceschopnější. Jsem ale jezdec Ferrari a je také v jejich zájmu, aby mi našli lepší místo."

Kromě Marussie dodává Ferrari své pohonné jednotky už jen Sauberu, takže pokud se bude Bianchi po skončení sezóny stěhovat, pravděpodobně zamíří právě do Švýcarska. Současným pilotům Sauberu se letos ještě nepodařilo získat ani jeden mistrovský bod, Bianchi má na kontě 2 body z Monaka.