Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Brzké přezutí na tvrdší sadu bylo klíčové, hodnotí Button

Brzké přezutí na tvrdší sadu bylo klíčové, hodnotí Button

Na měkčí sadě se Brit v úvodu závodu trápil.

Jenson Button řekl, že rozhodnutí McLarenu přezout na tvrdší sadu pneumatik už v polovině Velké ceny Brazílie bylo klíčové pro jeho umístění na stupních vítězů.

Mistr světa z roku 2009 byl na čtvrté pozici, když jel za Fernandem Alonsem na ferrari a svým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem. Brit se však na měkčí sadě pneumatik Pirelli trápil a tým se jej proto rozhodl povolat do boxů.

Ve druhé polovině závodu použil Button dvě sady tvrdších pneumatik, které mu pomohly dostat se devět kol před cílem před Alonsa na konečné třetí místo.

"Na měkčích pneumatikách jsem neměl žádnou rychlost, tak jsem v posledních dvou stintech použil tvrdší směsi a ty fungovaly hodně dobře," řekl Button.

"Ferrari mělo na tvrdší směsi problém a já ho (Alonsa) dokázal předjet. Každé kolo bylo jako kvalifikační."

Španěl se na třetí místo před Buttona dostal odvážným manévrem vnější stopou v pravotočivé zatáčce Ferradura.

Button však řekl, že se Alonsovu útoku nemohl bránit kvůli nečistotám na trati, kterým se chtěl vyhnout.

"Fernando byl na výjezdu z páté zatáčky velmi blízko, tak jsem pro šestou zatáčku (Ferradura) změnil stopu. Za normálních okolností je tu celkem jednoduché bránit pozici.

Podíval jsem se do zrcátka, abych zjistil, kde je, pak jsem se podíval zpátky dopředu a uviděl hodně nečistot na vnitřku, odhaduji, že byly z Michaelova (Schumachera) defektu.

Nechtěl jsem přes ně přejet, tak jsem zpomalil, nemohl jsem ale zatočit doleva, protože tam už byl (Alonso), tak jsem se musel zkrátka zařadit za něj,"
dodal Button.