Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Massa je podle Coultharda největším zklamáním letošní sezóny

Massa je podle Coultharda největším zklamáním letošní sezóny

Příští sezóna rozhodne o Brazilcově setrvání u Ferrari.

Bývalý pilot Formule 1 David Coulthard označil Felipeho Massu jako jezdce, který byl v sezóně 2011 "největším zklamáním."

Brazilec má své místo u Ferrari jisté do konce příští sezóny. Podle italské stáje v ní ovšem bude bojovat o záchranu své sedačky i pro sezónu 2013.

"Nechci říct, že (Massa) byl 'nejhorší' jezdec roku, protože zkrátka nikdo, kdo závodí ve Formuli 1, není špatný jezdec," řekl ve svém sloupku v novinách Telegraph bývalý pilot McLarenu a Red Bullu Coulthard, který v současné době závodí v německé sérii cestovních vozů DTM.

"Bezpochyby ale několik jezdců zklamalo, jmenovitě Massa na ferrari, Hamilton z McLarenu a Webber z Red Bullu.

Cenu (za jezdce, který byl největším zklamáním) bych dal Felipemu, nemám pro to lepší důvod, než že nevyhrál žádný závod. Ve skutečnosti nikdy nedojel lépe než pátý.

V Maranellu je na tenkém ledě," předpokládá Coulthard.

Během posledního závodu sezóny, kterým byla pro Massu domácí Velká cena Brazílie, 30-letý jezdec Ferrari prohlásil, že se těší, až se v sezóně 2012 vrátí v nejlepší formě.

"Byl to pro mě a pro tým těžký rok a nyní můžeme otočit list," řekl. "Musíme pracovat na zlepšení vozu a udělám vše, co umím, abych znovu neměl tak smolnou sezónu."