Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ricciardo řekl, že má šanci závodit za Caterham

Ricciardo řekl, že má šanci závodit za Caterham

Zástupci Red Bullu jednají s Tonym Fernandesem o jeho angažování.

Daniel Ricciardo přiznal, že příští rok pravděpodobně nebude v sestavě týmu Scuderia Toro Rosso, mohl by se ovšem objevit v Caterhamu.

Autosport již dříve uvedl, že šéfové Red Bullu jednají s Tonym Fernandesem o tom, že by v případě vypadnutí Jarna Trulliho mohl na jeho místo v týmu nastoupit právě Australan, který polovinu letošní sezóny strávil v HRT.

Ačkoliv zatím nebylo o ničem rozhodnuto, Ricciardo potvrdil, že je tu šance, že se přesune do Caterhamu, který do letošní sezóny vystupoval pod názvem Lotus.

Ricciardo pro noviny West Australian řekl: "V tuto chvíli to vypadá, že u Toro Rosso zůstanou ti jezdci, kteří tam jsou.

Není to zatím jisté na 100%, ale pochopil jsem to tak. Je tu velká pravděpodobnost, že pokud budu příští rok na roštu, tak to bude s nějakým jiným týmem než s Red Bullem, dobré ale je, že mám s Red Bullem stále smlouvu. Souhlasí s pokračováním."


Když byl dotázán přímo na možnosti u Caterhamu, Ricciardo odpověděl: "Rád bych řekl, že je tu šance, to je pro mě v tuto chvíli ale všechno, jen šance.

Oproti letošku by to byl krok vpřed, takže to opravdu není špatné. Pochybuji, že budou příští rok schopni bojovat o body. Budou stále spíše na chvostu, myslím ale, že se určitě zlepší.

Pokud by byl mým týmovým kolegou (Heikki) Kovalainen, tak by to pro mě bylo velmi dobré měřítko. Už vyhrál velkou cenu a letos Trulliho doslova převálcoval."