Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton spokojený se svým prvním dnem

Hamilton spokojený se svým prvním dnem

Brit také pochválil jasné zlepšení proti loňskému roku.

Lewis Hamilton popsal svůj první den jízd s letošním McLarenem MP4-27 jako pozitivní, když opatrně pochválil jeho rychlost a poznamenal, že letošní start je rozhodně lepší než situace v loňských předsezónních testech.

McLaren zažívá daleko lepší vstup do předsezónních testů než v loňském roce, kdy se ukázalo, že je jeho vůz velice nespolehlivý a tým jej před prvním závodem v Austrálii musel výrazně přepracovat.

Hamilton včera za volantem letošního MP4-27 vystřídal týmového kolegu Jensona Buttona a zajel čtvrtý nejrychlejší čas dne.

"Jsem rád, že jsem zpátky, byl to den bez problémů a v porovnání s loňským rokem s celkem velkým počtem kol. Zatím je všechno v pořádku," řekl včera Hamilton.

"Do dnešního dne jsem nastupoval celkem opatrně, protože při pohledu na časy, které v posledních dnech zajížděl Jenson, jsem si nebyl vůbec jistý, jak na tom jsme.

Když jsem ale dostal nové pneumatiky, byl jsem schopen najít přilnavost velice snadno a cítil, že tam rozhodně je něco, s čím se dá pracovat."

Hamilton podotkl, že McLaren stále ještě čeká spousta práce, než z nového monopostu dostane maximum a podaří se mu jej vyladit tak, aby vynahradil ztrátu přítlaku způsobenou zákazem foukaných difuzorů.

"Auto zatím rozhodně není předvídatelné, jelikož je zbrusu nové. Ještě jsme nenašli správné nastavení," řekl Hamilton. "Je tu řada různých věcí, které potřebujeme otestovat.

Pocitově je to jako evoluce loňského vozu, je tam ale také několik věcí, které nejsou tak dobré. Například přítlak na zadní nápravě není v rychlých zatáčkách tak dobrý jako loni, já ale věřím, že ho získáme zpátky.

Letos je auto z nějakého důvodu lepší na brzdách. Nájezdy do zatáček se zdají být docela dobré."

Hamilton dodal, že očekává, že Red Bull bude i letos se svým RB8 velice silný, překvapila jej však forma Lotusu, který se zdá být velice rychlý.

"Myslím, že je vidět, že je Red Bull je rychlý. Lotus mě docela překvapil. Nikdy nevíte, s jakým množstvím paliva kdo jede. Myslím, že my jsme byli s množstvím paliva docela agresivní."