Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean je z nového vozu nadšený

Grosjean je z nového vozu nadšený

Francouz však ohledně formy zůstává zatím opatrný.

Romain Grosjean pochválil nový Lotus E20, který po dvou dnech předsezónních testů prohlásil za lepší než loňský vůz.

Francouz, který si loňský Renault R31 vyzkoušel ve dvou pátečních trénincích, je přesvědčen o tom, že letošní vůz je lépe ovladatelný.

"Auto se řídí lépe než loni," poznamenal Grosjean na adresu rozdílů proti loňskému modelu v rozhovoru pro britský Autosport.

"Funguje docela dobře a velice dobře se řídí. Neřekl bych, že je to snadné, protože Formule 1 není nikdy snadná, ale řídit ho je zábavné a můžete si s tím hrát, což je hlavní."

Navzdory pochvalám od řady soupeřů, kteří přiznali, že jsou dosavadní formou Lotusu překvapeni, však Grosjean zatím zůstává ohledně rychlosti nového vozu opatrný.

Přiznal však, že je spokojený s pokrokem, který tým za poslední den testů udělal v dlouhých jízdách.

"Samozřejmě, jsem raději v této pozici, než kdyby to bylo naopak," řekl Grosjean. "Snad mají (soupeři) pravdu, my jsme ale ohledně rychlosti opatrní.

Dneska to šlo docela dobře. Odpoledne jsme se věnovali hlavně dlouhým jízdím a od první dlouhé jízdy, kterou jsme jeli včera odpoledne, se to do dneška hodně zlepšilo.

Je to dobrý počáteční bod. Teď máme spoustu dat, se kterými pracovat pro příští testy v Barceloně. Je dobré, že máme týden volna na jejich analýzu."

Příští čtyřdenní série testů se pojede od 21. února na Katalánském okruhu nedaleko Barcelony.