Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vůz je stejně dobrý jako předtím, pochvaluje si Grosjean

Vůz je stejně dobrý jako předtím, pochvaluje si Grosjean

Lotus si i přes čtyřdenní absenci kvůli poškozenému šasi udržel formu.

Upravený vůz Lotusu je stejně dobrý jako na začátku předsezónních testů, pochvaluje si Romain Grosjean svůj Lotus E20, který musel být po problémech ve druhé sérii testů v Barceloně mírně přepracován.

Lotus byl nucen odstoupit ze druhé série předsezónních testů kvůli závadě na předním zavěšení. Namísto testování tým navrhoval nové komponenty, kvůli kterým je jeho letošní model o jeden kilogram těžší.

Grosjean však hned první den po návratu zajel nejrychlejší čas dne a nechal se slyšet, že je stále optimistický, neboť hlavní silné stránky vozu zůstaly zachovány.

"Vůbec, žádný rozdíl," řekl o upraveném voze Grosjean. "Moc se to nezměnilo. Přesně stejné chování jako v Jerezu, můžeme jet naplno a věřit autu a dá se s ním skutečně hrát, což si užívám.

Když máte problém, tak trochu přemýšlíte, co se děje, takže jsme celý den kontrolovali, jestli je všechno v pořádku, já jsem ale věděl, že jsme potřebovali auto opravit a posílit jej a když jsme vyjeli, byli jsme daleko silnější."

Grosjean dodal, že neměl žádné obavy usednout znovu za volant letošního vozu, přestože se na něm minulý týden objevily problémy.

"Když je člověk závodník, je tak trochu šílenec, takže na to nemyslí. Je to jako, když skočíte do auta, nikdy nemyslíte na to, že to může být nebezpečné. Já vím, že tým pracuje opravdu tvrdě, vím, že tým dělal to, co jsme potřebovali a věděl jsem, že teoretická čísla říkala, že je to v pořádku, takže žádné obavy."

Francouz přiznal, že Lotus nyní musí pracovat daleko tvrději, jelikož minulý týden přišel o čtyři dny jízd, přesto je však přesvědčen o tom, že to pro něj nebude představovat velký problém.

"Minulý týden jsme přišli o pár dní, teď musíme pracovat dvakrát tvrději, abychom si ty dny vynahradili, snad bude auto dobré hned od začátku.

Stále na něm hledáme určité dobré body, dobré věci pro nastavení, na kterých v tuto chvíli můžeme pracovat. Dobře, přišli jsme o trochu jízd, ale není to tak špatné, jak jsme mohli očekávat."