Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton se těší na první kvalifikaci sezóny

Hamilton se těší na první kvalifikaci sezóny

Ani páteční tréninky nenapověděly, kdo je hlavním favoritem.

Lewis Hamilton je velice zvědavý, jak dopadne první kvalifikace sezóny 2012, a je přesvědčen o tom, že McLaren bude jedním z uchazečů na pole position.

Deštěm ovlivněné páteční volné tréninky opět nenabídly jasnější obrázek o tom, kdo je hlavním favoritem na zisk nejvýhodnější startovní pozice, stejně jako předsezónní testy.

Přestože Hamilton skončil v prvním tréninku na druhé pozici za týmovým kolegou Jensonem Buttonem, je podle něj stále složité odhadovat formu ostatních týmů. Jedinou jistotou tak proto je, že kvalifikace bude vyrovnaná.

"Cítíme, že jsme tam nebo někde kolem, ale opět nevíme, s jakým množstvím paliva kdo jezdil," řekl Hamilton.

"Myslím, že to vypadá celkem vyrovnaně mezi námi, Red Bullem, Ferrari a Mercedesem. Zítra to bude zajímavé.

Ve třetím tréninku už mají většinou všichni stejný program, takže si myslím, že po něm lépe pochopíme, jak je kdo rychlý. Jsem velice zvědavý, jak to dopadne."

Hamilton popřel, že by byl frustrovaný kvůli tomu, že ve druhém volném tréninku nenajel příliš mnoho kol, přiznal však, že bude důležité vytěžit maximum ze sobotního dopoledního tréninku.

"Nebylo to frustrující, jen trochu nudné. Sníží to intenzitu, raději bych byl v autě," sdělil Brit.

"Zítra se v tréninku pokusím hned vyjet, abychom z celého tréninku vytěžili maximum a udělali správné změny v nastavení, abychom se dostali do toho okna, do té zóny.

Pneumatiky jsou zrádným elementem, snažit se je správně zahřát není za chladných podmínek nejjednodušší."

Na otázku, zda je v Melbourne pole position důležitá s přihlédnutím ke skutečnosti, že čtyři z posledních pěti Velkých cen Austrálie vyhrál právě vítěz kvalifikace, Hamilton odpověděl: "Je to rozhodně krok správným směrem, ale nemyslím si, že to bude všechno nebo nic."