Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren nebude dominovat celé sezóně, míní Horner

McLaren nebude dominovat celé sezóně, míní Horner

Red Bull slibuje, že svému soupeři nedá nic zadarmo.

McLaren nebude dominovat celé letošní sezóně, takový je názor šéfa týmu Red Bull Christiana Hornera.

Sebastian Vettel sice nebyl ve Velké ceně Austrálie schopen konkurovat vedoucímu Jensonu Buttonovi, Horner je však přesvědčen, že taková situace se nebude opakovat v každém závodě.

"Viděli jsme to loni, také byly změny a zvraty, některé okruhy seděly jiným vozům a jiným charakteristikám," řekl Horner.

"Občas jsme tyhle změny viděli ze závodu na závod. McLarenu se tady vždycky dařilo a pokud si vzpomínáte, Lewis (Hamilton) loni pronásledoval Seba téměř po celý závod.

Takže bych řekl, že jsou okruhy, které ovlivní výkonnost, ale myslím, že v této fázi jsou týmy hodně vyrovnané. Jako obvykle to však bude vývojový závod mezi touto dobou a koncem sezóny. Kdo co nejrychleji dostane z vozu co nejlepší výkonnost, ten z toho bude těžit."

Horner tvrdí, že ani Vettel, ani jeho týmový kolega Mark Webber v Austrálii nedostali maximum ze svých RB8, což znamená, že by v budoucnu mohli podávat lepší výkony než jezdci McLarenu.

"Ze zimních testů jsme věděli, že je McLaren konkurenceschopný a to jsme o tomto víkendu viděli. Jenže naše rychlost byla v každém kousku stejná jako ta jejich a ani jeden z našich jezdců nebyl o tomto víkendu zcela spokojený se svým vozem.

Víme, kde se potřebujeme zlepšit, máme ve vývoji spoustu věcí, takže si z tohoto víkendu odnášíme velkou spoustu pozitiv spolu s pódiem a čtvrtým místem."

Horner také věří, že nadcházející Velká cena Malajsie by díky aerodynamicky náročnějšímu okruhu mohla Red Bullu vyjít lépe než rivalům z Wokingu.

"Doufám v to. Myslím, že Malajsie slibuje něco úplně jiného. Tady jsou to krátké zatáčky, je to tu hrbolaté a není tu moc vysokorychlostních zatáček. Ale Malajsie takovou různorodost nabízí, takže si myslím, že to bude zajímavé.

Očekáváme, že McLaren bude rychlý také v Malajsii, ale my tam snad budeme v lepší formě než tady v kvalifikaci."