Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button: McLaren se musí ještě zlepšit pro kvalifikaci

Button: McLaren se musí ještě zlepšit pro kvalifikaci

Cílem britského týmu v Malajsii je další pole position.

Jenson Button se nechal slyšet, že stále není zcela spokojen s nastavením svého vozu pro nízkou úroveň paliva. Sám by však podle svých slov rád zaútočil na pole position při zítřejší kvalifikaci.

Při ranních pátečních jízdách přišel Button o čas na trati kvůli úniku oleje, v odpoledním tréninku se pak soustředil na delší jízdy.

"Stále máme nějakou práci, co se týká jízd na nízkou úroveň paliva, abychom byli pro zítřejší kvalifikaci konkurenceschopní," připustil Button. "Nejsem zcela spokojen s krátkými jízdami, ale stále můžeme udělat spoustu věcí a jsem si jistý, že přes noc a před kvalifikací můžeme učinit pokrok."

Strašně rád bych byl na pole position - díky němu je život a tolik jednodušší a je to klíč k dobrému závodu. Ne vždy se vám povede lepší start než vašemu týmovému kolegovi, takže startovat z dobré pozice je velmi důležité.

Samozřejmě chceme mít dobré auto pro závod, zde se vyhrává, a hodně práce dnes bylo odvedeno pro závod, jelikož víme, jak náročný bude pro vozy i pneumatiky.

Nicméně ulehčíte si život, pokud se dostanete do první řady či dokonce na pole position, čili stále musíte myslet na kvalifikační nastavení. Děláme spoustu práce, abychom se ujistili, že máme rychlý vůz na jedno kolo."

Button nicméně uvedl, že je spokojen s pracemi na dlouhých jízdách, které podle něj jen potvrdili, že závod bude náročný.

"Odpoledne to šlo dost dobře - odjeli jsme dobré jízdy na obou směsích pneumatik a jeli jsme dlouhý úsek na střední směsi a vše se zdálo v pořádku," pokračoval Button.

"Myslím, že jsme dost dobří (co se týká zacházení s pneumatikami), ale pokud se okruh nezlepší, mohli bychom vidět celkem dost zastávek v boxech.

Podle mě je to těžké na obou sadách pneumatik, s tou zdejší vlhkostí a teplem, závod bude náročný pro nás všechny.

Nicméně odjeli jsme nějaké dobré jízdy a dost dobře nyní rozumíme pneumatikám, takže se snad zlepšíme.

Každý rád vyhrává, ale musíte se koncentrovat a dát se další víkend znovu do práce. Chlapi mají na svých obličejích úsměv a věřím, že jim tam během víkendu zůstane."