Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa se umí ze špatné situace dostat, tvrdí Domenicali

Massa se umí ze špatné situace dostat, tvrdí Domenicali

Téměř mistrovská sezóna 2008 začala pro Brazilce podobně.

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali je přesvědčen o tom, že je Felipe Massa schopen dostat se ze své současné těžké situace, jelikož tak již učinil v roce 2008.

Stejně jako letos totiž tehdy Brazilec v prvních dvou závodech nebodoval, nakonec však až do poslední velké ceny roku bojoval o mistrovský titul s Lewisem Hamiltonem, kterému podlehl o pouhý bod.

Pilot Ferrari nestál na stupních vítězů od Velké ceny Koreje 2010 a ani letos nezačal nejlépe, když po úvodních dvou velkých cenách na svém kontě nemá ani bod, zatímco jeho týmový kolega Fernando Alonso vede průběžné pořadí s 35 body.

Massa se však po Velké ceně Malajsie rozhodl zrušit svou cestu domů do Brazílie a raději poletí do továrny Ferrari v italském Maranellu, aby pracoval na překonání svých současných problémů.

Domenicali se nechal slyšet, že Brazilec nyní potřebuje od týmu plnou podporu a je přesvědčen o tom, že má Massa na víc.

"Dobře si pamatuji, že před čtyřmi lety, vlastně po Velké ceně Malajsie, kterou pro nás vyhrál Kimi Räikkönen, byl Felipe víceméně ve stejné situaci jako dnes," řekl Domenicali.

"Tisk žádal jeho okamžité nahrazení a jemu se podařilo zaregovat tím nejlepším možným způsobem, díky podpoře týmu vyhrál dva ze tří následujících závodů.

Máme v paměti, jak ta konkrétní sezóna skončila, Brazilec byl nakonec mistrem světa, i když to bylo jen na pár sekund, zatímco my jsme získali svůj šestnáctý Pohár konstruktérů.

Felipe změnil své plány a namísto domů, vidět svou rodinu, zamíří zítra do Maranella, aby spolu s inženýry pracoval na analyzování všeho, co se stalo v těch uplynulých dvou závodech a pokusil se zjistit, proč nebyl schopen předvést to, čeho je schopen.

To je ten správný duch a my jsme tady, připraveni mu pomoci."