Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean má na to být mistrem světa, myslí si Boullier

Grosjean má na to být mistrem světa, myslí si Boullier

Francouz dosáhl v Bahrajnu svých prvních stupňů vítězů ve F1.

Šéf týmu Lotus Eric Boullier věří, že Romain Grosjean výkonem ve Velké ceně Bahrajnu dokázal, že má potenciál být v budoucnu mistrem světa.

Francouz v posledním závodě získal své první umístění na stupních vítězů ve Formuli 1, týmového šéfa ovšem kromě toho oslnila jeho rychlost v porovnání s týmovým kolegou Kimim Räikkönenem.

"Větší dojem než umístění na pódiu vzbudil fakt, že dojel tak těsně za Kimim a jen deset sekund za Sebastianem Vettelem," řekl Boullier na otázku Autosportu týkající se Grosjeanovy výkonnosti.

"Nečekal jsem, že oba moji jezdci dojedou tak blízko za sebou. Znamená to, že je schopný a připraven soutěžit na nejvyšší úrovni. Má rychlost a talent na to, aby byl jednoho dne mistrem světa."

Boullier také věří, že silná jezdecká sestava bude klíčem k úspěchu v letošní sezóně.

A i přesto, že je ohromen Räikkönenovými výkony a jeho výsledky zatím naplňují všechna očekávání, si Boullier myslí, že se Fin letos ještě zlepší.

"Dočkáme se od něj ještě lepších věcí," řekl Boullier. "Mnohokrát už dokázal, že má rychlost. Když se musel vzpamatovávat z nevydařené kvalifikace v závodu, tak to dokázal.

K tomu, aby se dostal po dvouleté pauze znovu do formy, mu stačilo velmi málo času. Tento víkend ukázal, že na to má."