Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Je to Schumacherův den, říká Webber

Je to Schumacherův den, říká Webber

Australan odstartuje díky Němcově trestu z pole position.

Mark Webber se po kvalifikaci na Velkou cenu Monaka nechal slyšet, že dnešek byl dnem Michaela Schumachera, přestože to bude on, kdo do městského závodu odstartuje z pole position.

Schumacher byl nejrychlejší ve třetí části kvalifikace, jeho penalizaci za způsobení kolize s Brunem Sennou v Barceloně jej však odsouvá na šesté místo. Do čela roštu se tak postaví Webber.

Australan byl sice za výsledek rád, přiznal však, že sedminásobný šampion byl dnes lepší.

"Je to Michaelův den," řekl Webber. "Zajel dobré kolo. Byla to vyrovnaná kvalifikace a řada lidí se v závěru kvalifikace objevila v různé situaci ohledně pneumatik.

Já jsem věděl, že budu určitě mířit na prvních pár řad a bylo to těsné. První jízda ve třetí části nebyla úplně špatná a já myslel, že mohu vyjet pole position. Bylo to celkem dobré kolo a já jsem s ním spokojený. Je to velice dobrá pozice pro zítřejší start. Máme velice dobré auto. Kluci odvedli velmi dobrou práci a já jsem velice, velice spokojený."

Webber poznamenal, že je těžké najít lepší způsob, jak potrestat jezdce, který při kolizi, kterou způsobí, vypadne ze závodu, než odsun o určitý počet míst na roštu příští velké ceny.

"Po kvalifikaci jsem si myslel, že mám penalizaci, protože můj inženýr řekl 'skvělé kolo, bla, bla, bla, penalizaci', a já nevěděl, co jsem provedl.

Když máte ve velké ceně incident, vždycky je to ošemetné. Když k incidentům dojde, co kromě pokut můžete dělat? Jak potom prosadíte pravidla ohledně chování jezdce nebo týmu?"

Australan dodal, že je těžké předvídat vývoj závodu, jelikož budou letos poprvé použity superměké pneumatiky.

"Všichni jsme na stejné lodi. Nemáme příliš mnoho zkušeností se superměkkými gumami v dlouhých jízdách. Řekl bych, že jsou všichni trochu v neznámu."

Na otázku, zda by bylo možné jet na jednu zastávku v boxech, odpověděl: "Za 24 hodin uvidíme."