Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton viní ze slabšího výkonu vyšší teploty

Hamilton viní ze slabšího výkonu vyšší teploty

Po dobrém pátku Brit v kvalifikaci nestačil Vettelovi.

Lewis Hamilton přiznal, že vyšší teploty, které v Montrealu panovaly v sobotu, měly negativní dopad na výkonnost McLarenu. Druhé místo v kvalifikaci na Velkou cenu Kanady je tak pro něj překvapivé.

Britský závodník byl nejrychlejší v obou pátečních trénincích, které se jely v chladnějších podmínkách, v kvalifikaci jej však rozdílem tří desetin sekundy porazil Sebastian Vettel.

"Dnes to pro nás rozhodně bylo o trochu těžší," řekl po kvalifikaci Hamilton. "Měli jsme problémy s pneumatikami, snažili jsme se skutečně usilovně, aby začaly fungovat, ale naštěstí jsme měli ve třetí části k dispozici novou sadu a podařilo se nám projít.

S výkonem jsem spokojený a jsem překvapený, že jsem teď v první řadě, ale zítra se budeme snažit, jak to jen půjde."

Hamilton také připustil, že si není jistý, jak na tom McLaren bude v závodě.

"Naštěstí jsem se dostal do dobré pozice. Dlouhé jízdy se zdály být v pořádku, ale teď, když je tepleji, věci se změní a bude to těžké. Pokusíme se odvést tu nejlepší práci a dostat co nejvíc z toho, co uděláme. Těším se na to."

Ačkoliv Hamilton ztrácí pouze 13 bodů na lídra šampionátu Fernanda Alonsa, nevyhrál letos zatím ještě žádný závod. Vítěz kanadské velké ceny z let 2007 a 2010 přitom není zcela přesvědčen o tom, že bude v neděli schopen poprat se o prvenství.

"Samozřejmě chci vyhrát, jenže tihle kluci jsou teď neuvěřitelně rychlí. Nejsem si jistý, že na to máme rychlost, ale počkáme a zítra uvidíme."