Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean netušil, že bojuje o stupně vítězů

Grosjean netušil, že bojuje o stupně vítězů

Francouz byl překvapený stavem svých pneumatik.

Romain Grosjean, druhý muž Velké ceny Kanady, přiznal, že během závodu netušil, že bude bojovat o umístění na stupních vítězů.

Francouz, který se dostal na pódium teprve podruhé, skončil necelé tři sekundy za vítězným Lewisem Hamiltonem díky jednozastávkové strategii, jež mu pomohla nahoru ze sedmé pozice na startovním roštu.

Když se však pilot Lotusu během závodu dostával před Marka Webbera, nevěděl, že jde o boj o pódiové umístění. Nakonec se totiž díky své strategii dostal před pozdě stavějícího Sebastiana Vettela a trápícího se Fernanda Alonsa.

"Přemýšleli jsme o jedné zastávce a rozhodli se, že se uvidí podle toho, co se bude dít později. Otázkou bylo, zda jet na měkčích pneumatikách od začátku, zejména když už za sebou měly dvě jízdy ve druhé a třetí části kvalifikace," řekl Grosjean.

"Auto se však chovalo docela dobře a když jsme přezuli na tvrdší gumy, nevěděl jsem, co se přede mnou děje. Měl jsem před sebou Nica Rosberga a Marka Webbera, tak jsem s nimi bojoval a docela na to šlapal, ale věděl jsem, že se snažím jet na jednu zastávku a když jsem nakonec viděl Marka jet do boxů, moje pneumatiky byly ještě docela čerstvé.

Neuvědomoval jsem si, že jsem třetí, a pak jsem viděl Fernanda jet stále pomaleji a byl jsem druhý. Takže to byl docela bláznivý závěr závodu, protože jsem pomýšlel na čtvrté nebo páté místo, ale rychlost tam pořád byla.

Tým odvedl fantastickou práci, když mi dal auto, které bylo dobré k pneumatikám, věděli jsme, že dnes budeme díky horku lepší a slunce naštěstí přišlo a to pro nás bylo fantastické."

Grosjean dodal, že jeho dnešní výsledek je další evidencí skutečnosti, že je Lotus schopen pravidelně bojovat o příčky nejvyšší.

"Znamená to, že jsme v dobré formě pro práci s týmem a neustálé zlepšování," poznamenal Francouz. "Měli jsme špatný pátek, kdy byly podmínky jiné než dnes.

Byl jsem si jistý, že můžeme dosáhnout lepšího výsledku, pracujeme docela dobře, takže jsem za tohle pódium celkem rád a znamená to, že tu po sedmi závodech stále jsme, ukazuje to, že bojujeme na špici a máme dobré výsledky."