Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nepostavili jsme zatím lepší vůz než C31, říká Peter Sauber

Nepostavili jsme zatím lepší vůz než C31, říká Peter Sauber

Perez s ním letos již dvakrát dojel mezi nejlepšími třemi.

Peter Sauber, spolumajtel a šéf týmu Sauber F1, prohlásil, že jejich letošní vůz C31 je nejlepší, co kdy postavili.

68letý Švýcar to řekl poté, co při posledním závodě, Velké ceně Kanady, dojel jeho jezdec Sergio Perez na třetím místě, čímž navázal na druhou příčku z Velké ceny Malajsie z úvodu letošní sezóny.

"Pro mě je tento výsledek cennější než druhé místo z Malajsie," řekl pro noviny Blick. "Kanada byla zcela běžným závodem - žádný déšť, žádný safety car a jediný odstoupivším (který jezdil před Perezem) byl Schumacher.

Znovu opakuji: Hinwil postavil nejlepší vůz od vstupu do Formule 1 v roce 1993. 75% úspěchu tvoří aerodynamika a většina našich soupeřů nám nyní závidí."


Jak Sauber, tak výkonná ředitelka Monisha Kaltenborn si ovšem uvědomují, že chtějí-li navázat na dobré výsledky a bojovat s předními týmy, musí přijít zlepšení v kvalifikaci.

"Je pravda, že se musíme zlepšit v kvalifikaci," říká Sauber a Kaltenborn s tím souhlasí. "Zlepšit se v kvalifikaci je naším jasným cílem, protože pokud dokážeme dostat vůz na roštu výše, můžeme být mnohem rychlejší a ukázat ještě více z jeho potenciálu, takže dostat se více dopředu bude prioritou," řekla.