Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

O Webberově dalším angažmá rozhodnou výsledky

O Webberově dalším angažmá rozhodnou výsledky

Pokud bude Australan u Red Bullu spokojený, rád zůstane.

Mark Webber se nechal slyšet, že jeho setrvání u týmu Red Bull Racing bude do značné míry záležet na jeho letošních výkonech, přičemž čím lepší, tím větší šance zůstat.

Navzdory spekulacím o jeho přestupu k Ferrari pro rok 2013 Australan říká, že pokud bude se svou formou u Red Bullu spokojený, nebude mít důvod jednat o svém dalším angažmá s některým z ostatních týmů.

"Situace záleží na výsledcích, kterých letos dosáhnu," uvedl Webber v rozhovoru pro Autosprint. "Letos jsou zatím velice proměnlivé. Do Velké ceny Monaka jsem ani nestál na stupních vítězů, pak jsem vyhrál. Ale kvalifikace mi zatím vycházely velice dobře.

Co se mě týče, já jezdím velice dobře a nevidím žádný rozdíl v porovnání s loňskou situací. Samozřejmě je spousta lidí, kteří by rádi přišli k Red Bullu, ale otázkou, kterou si musíme položit, je: chce tým skutečně měnit?

Samozřejmě je to otázka na Christiana (Hornera) a Adriana (Neweye). A pro Dietricha (Mateschitze) a Helmuta (Marka). Uvidíme, jak to bude. Já mohu ovlivnit pouze to, co dělám já a zatím bych řekl, že se mi to daří velice dobře.

V tuto chvíli nemám smlouvu pro příští rok, stejně jako loni touto dobou a stejně jako rok předtím. Mé kontrakty jsou platné pouze z jedné sezóny na druhou a při žádném vypršení jsme po pravdě nikdy nešli na trh, v tom smyslu, že jsme nakonec vždycky prodloužili s Red Bullem.

Uvidíme, jak to dopadne, ale já mohu být letos úplně stejný. Tak to vidím, nemusíme jít na trh, protože výsledky mluví za vše."

Webber také podotkl, že nejedná s Ferrari, přestože je se stájí z Maranella často spojován coby možný náhradník za Felipeho Massu.

"Dosud tam nebylo nic. Nemám od Ferrari žádnou nabídku. Vím, že o tom lidé hodně mluvili, aspoň do té doby, než měl Felipe dobrý víkend v Monte Carlu. Ale kdyby tohle všechno byla pravda, museli by u Ferrari v příštím roce nasadit osm aut! To není možné, jelikož má každý k dispozici jen dvě auta.

Mohou si ponechat Felipeho, nebo ho mohou vyměnit, to jsou jediné skutečné možnosti. Předpokládám, že o tom uvnitř v týmu mluví, ale nemluví o tom se mnou."