Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Formu Ferrari na Silverstonu je těžké předvídat, myslí si Massa

Formu Ferrari na Silverstonu je těžké předvídat, myslí si Massa

Oproti začátku sezóny se ovšem Brazilec cítí lépe.

Felipe Massa se nechal slyšet, že je velmi těžké odhadnout, jak silné bude Ferrari v nadcházející Velké ceně Velké Británie.

Brazilec nicméně doufá, že rychlé zatáčky britského okruhu budou vozům z Maranella sedět.

"Je těžké mít jasno v tom, jak konkurenceschopní bychom měli být," řekl Massa na stránkách Ferrari.

"Obzvlášť letos, v závodech jsme viděli takové výsledky, které bychom nikdy nečekali. Silverstone se od předchozích tratí liší, musíme tedy být připraveni na všechno a přijet co nejlépe připraveni.

Kdo ví, možná pro nás bude Silverstone lepší, než očekáváme. Podívejte se na Valencii, kde jsme měli ve druhé části kvalifikace 13 vozů v desetině sekundy. To ukazuje, že letos opravdu nemůžete nic předvídat.

Nicméně věříme, že náš vůz není v rychlých zatáčkách tak špatný, a proto mám pocit, že až tady poprvé v pátek vyjedeme do volného tréninku, bude F2012 dobré."


Brazilec, který se v úvodu letošní sezóny spíše trápil, nicméně trvá na to, že se nyní cítí mnohem lépe, a to zejména díky změnám, které on a jeho závodní inženýr Rob Smedley provedli.

"S Robem pracuji od roku 2006, jako se svým závodním inženýrem s ním pracuji od závodu na Nürburgringu," řekl. "Po těch letech přesně ví, co chci a potřebuji od auta a zcela rozumí mému jezdeckému stylu.

Jenže vůz se každý rok mění, pneumatiky jsou jiné a rok co rok se mění spousta dalších dílů, takže se spolu vždy musíme učit.

Tak například letos, prvních několik závodů bylo trochu obtížných, ale od té doby jsme se v některých oblastech vydali jiným směrem a nyní je práce na hledání správného nastavení na každý okruh mnohem více automatická. Díky tomu se v této fázi sezóny cítím mnohem silnější."