Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel do Ferrari nejde, prohlásil šéf Red Bullu Horner

Vettel do Ferrari nejde, prohlásil šéf Red Bullu Horner

"Sebastian je v týmu velmi spokojený."

Sebastian Vettel ujistil svůj tým, že nejedná s Ferrari. Prohlásil to šéf Red Bullu Christian Horner, který zároveň očekává, že dvojnásobný mistr světa zůstane v týmu i v dalších letech.

V posledních týdnech se objevily spekulace o tom, že by mohl od sezóny 2014 Vettel přejít do Ferrari. Šéf italské stáje Stefano Domenicali řekl, že Vettel a Fernando Alonso by jako týmoví kolegové mohli být velmi úspěšní.

V rozhovoru s novináři nicméně Horner popřel zvěsti o tom, že Vettel s Ferrari již jedná nebo se týmu z Maranella dokonce upsal do budoucna.

"Mluvil jsem o tom se Sebastianem a dal jasně najevo, že s Ferrari nevedl žádná jednání a ani nic nepodepsal," řekl Horner pro agenturu Reuters. "Spekulace tu vždy budou...

Myslím, že většina našeho týmu měla v určitou chvíli letos do Ferrari namířeno - ať už to byl Adrian (Newey), Mark (Webber), dokonce v jistý okamžik i já."


Horner podle svých slov nepředpokládá, že by chtěl Vettel v nejbližší budoucnosti z Red Bullu odejít.

"Sebastian je v týmu velmi spokojený a tým je spokojený se Sebastianem," řekl. "S Red Bullem je již přes 12 let a myslím, že s námi ještě pár let bude. Nemám obavy o Sebastiana a o to, kde bude v letech 2013, 2014 a dále."

Dodal také, že podle něj pro Vettela nepředstavuje Ferrari nějaký cíl v závodní kariéře.

"Nemyslím, že je pro něj Ferrari povinností," dodal Horner. "Je velmi šťastný tam, kde je, dosahuje skvělých výsledků a soustředí se na to, aby dosáhl více."