Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podle Grosjeana nelze v incidentu s di Restou nikoho vinit

Podle Grosjeana nelze v incidentu s di Restou nikoho vinit

I přes výměnu křídla nakonec dojel Francouz šestý.

Romain Grosjean věří, že jeho incident s Paulem di Restou v prvním kole Velké ceny Velké Británie byl způsoben skrumáží po startu a nelze za něj na nikoho svalovat vinu.

Po kontaktu mezi piloty Lotusu a Force Indie v pomalé sekci Arena odjel Grosjean s poškozeným předním křídlem, zatímco di Resta vyletěl s prasklou pneumatikou daleko do únikové zóny.

Di Resta si ovšem vůz poškodil natolik, že poté, co dojel ke svým mechanikům, již nemohl pokračovat dále v závodě. Grosjean po výměně předního křídla dojel nakonec na bodované šesté příčce.

"Ve třetí a čtvrté zatáčce to bylo trochu hektické, třetí zatáčku jsem projel vnějškem. Force India byla na vnitřku a svým zadním kolem se dotkla mého předního křídla,"
popsal situaci Grosjean.

"Byla to smůla, ale v takovýchto situacích nemůžete nic dělat. Myslím, že nejlepší je kvalifikovat se na pole position nebo druhé místo, pak jsou první zatáčky jednodušší..."

Grosjean zároveň přiznal, že byl překvapen a spokojen, jak snadno se po kontaktu propracovával polem vpřed.

"Výsledek samotný není skvělý, ale způsob, jakým závod z 22. místa na šesté probíhal, je velmi dobrý," řekl. "Dojet na bodech po výměně předního křídla je trochu neuvěřitelné, tým ale udělal úžasnou práci, když mi dal skvělý vůz.

Strategie s jednou zastávkou uprostřed závodu byla trochu riskantní, ale fungovala skvěle, na trati jsem pak svedl dobré souboje s Jensonem Buttonem, Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem. Moc jsem si to užíval."