Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V souboji o titul nejsou jen jezdci Ferrari a Red Bullu - Horner

V souboji o titul nejsou jen jezdci Ferrari a Red Bullu - Horner

"Je brzy kohokoliv odepisovat."

Šéf týmu Red Bull Christian Horner si nemyslí, že by nedávné úspěchy jezdců jeho týmu a Fernanda Alonsa z Ferrari znamenaly, že ostatní jezdci jsou již mimo hru o titul mistra světa.

Mark Webber vítězstvím ve Velké ceně Velké Británie vyrovnal Alonsa v počtu letošních triumfů a skóre mezi oběma jezdci je nyní 2:2.

I díky tomu, že na Silverstonu bojovali o vítězství právě Webber s Alonsem, se začíná zdát, že by to mohli být právě tito dva, kteří si to rozdají o celkové vítězství v šampionátu. Šéf Red Bull si tím ovšem není tak jistý.

"Myslím, že je příliš brzy kohokoliv z boje o šampionát odepisovat," řekl Horner. "V čele šampionátu jsou dva nejkonzistentnější jezdci, takže dokončovat závody je velmi důležité.

Nemůžete ale odepisovat žádného z vážných kandidátů, ještě toho zbývá odjet spousta na řadě různých okruhů. My jsme prožili velmi silný víkend, částečně to vychází ze zlepšení ve Valencii."


Kromě toho, že má z vítězství radost, Horner řekl, že tým povzbudil fakt, že měl v posledních dvou závodech nejrychlejší vůz.

"Z Valencie jsme odjeli klidní," řekl. "Byli jsme rychlí na dvou typech okruhů, což je snad znamení pro zbytek šampionátu.

Také Ferrari tady bylo rychlé, Fernandova rychlost se poté, co ho předjel Mark, zlepšila. Toho výsledku jsme dosáhli i navzdory obtížným podmínkám v kvalifikaci a bylo skvělé letos poprvé vidět oba jezdce na podiu."