Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber: Vybrat si mezi Red Bullem a Ferrari nebylo těžké

Webber: Vybrat si mezi Red Bullem a Ferrari nebylo těžké

Australan dnes oznámil prodloužení smlouvy.

Mark Webber přiznal, že pro něj bylo snadné rozhodnutí prodloužit s týmem Red Bull smlouvu i na rok 2013. Poprvé zároveň potvrdil, že jednal také s Ferrari.

Po vítězství ve Velké ceně Velké Británie spolu s týmem uzavřel kontrakt na další rok, a to i přesto, že před víkendem šéf Red Bullu Christian Horner tvrdil, že se v současné době nechystají žádná jednání mezi ním a Webberem.

Webber přiznal, že dobře rozjetá letošní sezóna a jeho znalost prostředí Red Bullu byly klíčovými faktory, které hrály roli při rozhodování o tom, zda zůstat s týmem, za který letos jede již svou šestou sezónu.

Na otázku, zda bylo rozhodování jednoduché, Webber odpověděl: "Nakonec ano. Bylo to několik zajímavých měsíců, celkově ale spojitost a touha pokračovat u Red Bullu byly velmi silné.

Nyní se hlavně zaměřuji na letošní šampionát, který je velmi důležitý. Navíc je v Red Bull Racingu skvělá parta kluků a holek a opravdu, opravdu rád s nimi pracuji. Má to na mě a na můj výkon v autě obrovský vliv a pomohlo mi to v rozhodování."


Webber také přiznal, že Red Bull nebyl jedinou možností, kde by mohl příští rok závodit: "Probíhala jednání s Ferrari, mým rozhodnutím ale bylo zůstat tady.

Dlouhou dobu jsem už slyšel různé zvěsti," řekl. "Nakonec vím o všem, co se dělo. Chcete se soustředit na řízení auta a na lidi, se kterými pracujete. Je důležité, aby tým věděl, že jste na sto procent s ním, což já samozřejmě jsem."


Webber nakonec řekl, že jeho budoucnost po roce 2013 je stále otevřená a bude záležet na tom, jaký výkon podá na trati.

"Tuto otázku mi pokládali poslední čtyři roky a má odpověď zůstává stejná," odvětil na dotaz, zda pro něj bude příští sezóna tou poslední ve Formuli 1. "Tento sport je na čele roštu založený na výsledcích, takže budoucnost mám ve svých rukou. Je na mně, abych na trati dosáhl výsledků."