Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa ví, co má dělat, říká Domenicali

Massa ví, co má dělat, říká Domenicali

Ferrari stále nepotvrdilo druhého jezdce pro příští rok.

Felipe Massa "ví, co má dělat", chce-li si udržet závodní sedačku u Ferrari také pro sezónu 2013. Taková jsou slova šéfa týmu Stefana Domenicaliho.

Brazilec má stále naději zůstat u stáje z Maranella i osmý rok, přestože se kvůli své současné formě nedostal na stupně vítězů již od Velké ceny Německa v roce 2010.

Massa po jedenácti závodech ztrácí 139 bodů na svého týmového kolegu Fernanda Alonsa, který je v čele průběžné klasifikace šampionátu.

Navzdory tomu, že má Alonso na svého nejbližšího soupeře k dobu 40 bodů, je však Ferrari až na čtvrtém místě v Poháru konstruktérů, 57 bodů za vedoucím Red Bullem.

Domenicali přitom říká, že jelikož mají Red Bull, McLaren i Lotus v současné době rychlejší vozy, musí Massa pozvednout svou formu.

"Myslím, že Felipe ví," řekl Ital. "Musí maximálně využít své výkonnosti, protože potřebujeme jeho schopnosti za volantem. Potřebujeme body, abychom se pokusili zaútočit na první místo v Poháru konstruktérů a také brali body ostatním jezdcům v jezdeckém šampionátu.

On ví, že má před sebou několik velice důležitých závodů jako jezdec i jako člen týmu Ferrari."

Domenicali přiznal, že Ferrari musí zároveň pomoci Massovi tím, že mu poskytne rychlejší vůz.

"Musíme zlepšit náš vůz, jsem si jistý, že dovede odvést dobrou práci."

Situace kolem druhé závodní sedačky u Ferrari zatím zůstává nejasná. Italský tým jednal o angažmá s Markem Webberem, ten však minulý měsíc prodloužil smlouvu s Red Bullem. Spekulace o příchodu chráněnce Ferrari Sergia Péreze přitom po úspěších v úvodu sezóny spíše utichly.

Domenicali však řekl, že Ferrari s rozhodováním o svém druhém jezdci nespěchá.

"Se svým rozhodnutím nespěcháme," řekl.