Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa je přesvědčen, že si udrží sedačku u Ferrari

Massa je přesvědčen, že si udrží sedačku u Ferrari

Brazilec doufá v lepší druhou polovinu sezóny.

Felipe Massa nadále zůstává optimistou v otázce svého setrvání v pozici závodního jezdce týmu Ferrari, přičemž věří, že ve druhé polovině letošní sezóny dokáže přesvědčit své šéfy lepšími výsledky.

Brazilec je celý letošní rok pod tlakem a ví, že musí zlepšit své výkony, aby pomohl svému týmu posunout se vpřed v Poháru konstruktérů.

Massa je podle svých slov na vzestupu, což do jisté míry potvrzuje od Velké ceny Monaka, jeho dosavadním nejlepším letošním umístěním je však pouze čtvrté místo ze Silverstone. Brazilec je však přesvědčen o tom, že pokud se i nadále bude posouvat vzhůru, bude mít o budoucnost postaráno.

"Jsem si jistý," sdělil Massa médiím po semináři FIA o bezpečnosti, který proběhl v brazilském Sao Paulu. "Přestože výsledky nebyly dobré, výkony byly lepší. Teď potřebujeme odjet čistý závod, aby mohl být konečný výsledek pozitivní.

Výsledek je nakonec tím, o co jde v první řadě. To je to, co je klíčové pro každého jezdce. Já budu muset být stále připravený a dokončovat závody na dobrých pozicích, abych se pokusil mít ve druhé polovině roku lepší výsledky."

Massa také potvrdil, že s Ferrari vede otevřené jednání. S jeho sedačkou však už letos byli spojováni také jiní jezdci, například Sergio Pérez, Paul di Resta, Nico Hülkenberg či dokonce Kimi Räikkönen.

"Diskuze začaly už před dlouhou dobou," prozradil Massa. "Ale dokud nebude uzavřena žádná smlouva, nic se nemění."

Massův týmový kolega Fernando Alonso letos nasbíral už celkem 164 bodů a je vedoucím jezdcem průběžného pořadí šampionátu, zatímco Brazilec v prvních jedenácti závodech získal pouhých 25 bodů.